Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín!

Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín!
  • 28.09.2022
  • Veronika Nemčeková

Túžite, aby miestnosť, v ktorej sa ukladáte na odpočinok, bola moderná a luxusná? Od rozhodnutia pustiť sa do prerábky vás môže odrádzať predstava časovej náročnosti. Redizajn spálne však vôbec nemusí byť zložitý!

Interiérová dizajnérka Courtney McLeod v spolupráci s Architectural Digest ukázala, že nový šat môže spálňa dostať už za tri hodiny. Inšpirujte sa jednoduchými trikmi, ktorými zmeníte spálňu na nepoznanie.

Tapeta ako umelecké dielo

Svieži a elegantný dizajn vytvoríte v spálni vďaka tapete. Nemusíte ju pritom lepiť na celú stenu, stačí, ak ju umiestnite napríklad do kúta s písacím či toaletným stolíkom. Potešujúce je, že vôbec pritom nemusíte používať lepidlo na tapety.

Skvelým pomocníkom je obojstranná lepiaca páska. Ňou orámujete plochu, kde chcete tapetu umiestniť. Aby na stene držala, cikcakovito na danú plochu nalepte niekoľko ďalších kusov pásky. Špeciálnu pozornosť venujte vzorovaným tapetám s obrazcami, ktoré na seba nadväzujú na jednotlivých častiach tapety.

Zaujímavú časť tapety môžete dať aj zarámovať. Čím je obrazec štruktúrovanejší, tým jednoduchší rám by ste mali vybrať. Váš výtvor nebude pôsobiť gýčovito. Takýmto spôsobom vytvoríte umelecký kúsok, ktorý bude vyzerať luxusne. Na tento počin vám postačí vzorka tapety z predajne, poteší sa teda aj vaša peňaženka.

Inšpirujte sa: TOP nápady ako zariadiť malý byt: Vaše kráľovstvo bude dokonalé!

spálňa inšpirácie

Zdroj: instagram.com/archdigest

Nápadité vzorované obliečky

Na posteli okrem rámu dokážu zaujať aj obliečky. Špeciálne vyniknú vtedy, ak vyberiete dizajn, ktorý bude ladiť napríklad s tapetou alebo inými prvkami nachádzajúcimi sa v miestnosti. Hľadať môžete podobnosť vo farbe, vzorovaní alebo materiáli.

Pretvorenie nábytku do spálne

Spálňa by nemala pôsobiť stiesnene a byť zbytočne zaprataná skriňami. Aby priestor nepôsobil rušivo, oplatí sa investovať do vstavaných skríň. Takýto šatník si zamilujete! Ak máte možnosť veci skladovať inde, na odloženie drobností v spálni vám postačí komoda so zásuvkami.

V centre pozornosti v tejto miestnosti býva predovšetkým manželská posteľ. V prípade, že má príliš vysoké čelo a miestnosť je menšia, zbytočne opticky zapratáva priestor. Kvalitné postele bývajú neraz drahšie. Ak nechcete kupovať novú, skúste iba vymeniť čelo.

Ideálne je obrátiť sa na stolára, ktorý vám dokáže vyrobiť to, čo potrebujete, na mieru. Výmenu čela postele za menšie by ste mali zvážiť, ak zasahuje do okien a zabraňuje prieniku svetla dnu. Pri novom kuse sa môžete vyhrať s textúrou a farbou.

Odporúčame: Upcyklácia: Zariaďte si interiér originálnym spôsobom!

spálňa

Zdroj: instagram.com/archdigest

Kútik pre seba

Mnoho ľudí zvykne do spálne umiestniť či už písací alebo toaletný stolík. Vďaka nemu si môžete vytvoriť v tejto izbe kútik len pre seba. Efektne vyzerá, ak nad neho umiestnite zrkadlo, vôbec pritom nebude na škodu, ak bude mať mohutnejší dizajnový rám.

Umiestnenie prepracovaného a nápaditého zrkadla v spálni pôsobí žensky a vytvára pocit priestoru pre seba. Na stolík môžete pridať aj lampu, ktorá prinesie svetlo aj do tmavého rohu. Jej dizajn sa pokúste zladiť s inými prvkami v miestnosti.

Ku stolíku pridajte stoličku, taburetku či kreslo. Dôležité je, aby bola sedacia časť mäkká a pohodlná, aby sa vám na nej dobre sedelo. Ak ste sa rozhodli pre čalúnené čelo postele, môžete rovnakú látku použiť aj tu.

Relaxzónu si viete vytvoriť, aj použitím koberca. V spálni často chodíme naboso, vyberte teda kúsok, po ktorom sa vám bude dobre chodiť. V tejto miestnosti nájdu uplatnenie mäkké koberce s vysokým vlasom.

Hra so svetlom

V izbách riešime dva druhy svetla. Jedno preniká dnu zvonku, iné si vytvárame umelo. Pokiaľ ide o svietidlo umiestnené na stene, malo by mať jemný dizajn a jednoduchý tvar, ktorý navodí pozitívnu atmosféru v miestnosti, budete sa tak cítiť príjemne.

Pri zaspávaní je dôležité eliminovať svetlo prichádzajúce zvonka. Pomôžu vám s tým napríklad bambusové rolety, ktoré môžete skombinovať so svetlými závesmi. Ak sú obliečky na posteli výraznejšie, zvoľte jednoduchší, ideálne jednofarebný variant závesov.

Ak máte v spálni nízke stropy, skúste umiestniť tyč na závesy čo najvyššie. Ak sa bude látka dotýkať stropu, steny budú vyzerať o niekoľko centimetrov vyššie.

Inšpiratívnu prerábku spálne kratšej ako tri hodiny podľa interiérovej dizajnérky Courtney McLeod si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Pozri aj: Najhoršie dizajnové trendy: Tomuto sa v interiéri radšej vyhnite!

- redizajn spálne
1 z 6
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk
Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín! - TvojaKrasa.sk

Zdroj: instagram.com/archdigest

Zdroj foto: úvodná fotka - instagram.com/archdigest

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní