Náš turistický sprievodca Slovinskom: Čo vidieť, vedieť a robiť

Náš turistický sprievodca Slovinskom: Čo vidieť, vedieť a robiť

Ste pripravení užiť si jednu z najlepších krajín Európy? Tento článok vám slúži ako turistický sprievodca Slovinskom, ktorý vám poskytne základné informácie o všetkom, čo potrebujete vedieť pred návštevou, vrátane toho, čo vidieť, jesť a robiť, základných cestovných informácií a toho, ako sa tam dostať.

Cestovanie do cudzej krajiny môže byť stresujúce. Preto by sme vám to radi uľahčili najviac ako to pôjde. Pri ceste autom sa už viac nemusíte zdržovať nákupom diaľničnej známky. Táto stránka vám pomôže kúpiť si ju popredu z pohodlia domova. 

Teraz sme podnikli päť ciest do Slovinska a stále sme očarení touto krajinou.

Ako by sme nebyť – Slovinsko je tak sakramentsky dokonalé.

Kde inde na svete nájdete také obrovské množstvo vecí, ktoré môžete vidieť a robiť na tak malej ploche? Od vrcholkov Julských Álp až po pobrežie Stredozemného mora; malebné uličky starého mesta Ľubľany až po smaragdové vody Soče; a nezabudnime na alpské jazerá Bled, Bohinj a Jasna - Slovinsko ponúka obrovský úder.

Netreba zabúdať ani na rozvíjajúcu sa kulinársku scénu, ktorá spája to najlepšie z čerstvej stredomorskej kuchyne a výdatných alpských jedál, a na vínnu kultúru, ktorá konkuruje talianskej alebo chorvátskej.

A čo viac, pre všetky typy cestovateľov do Európy je cenovo dostupné, ľahko sa k nemu dostanete a dá sa s ním veľmi ľahko pohybovať.

Povedali sme to už mnohokrát, ale naozaj veríme, že Slovinsko je najlepšia krajina v Európe, libra za librou. Aby ste si svoj pobyt užili čo najlepšie, zostavili sme tohto Slovinského turistického sprievodcu, ktorý je plný všetkých základných informácií, ktoré potrebujete na neuveriteľný pobyt v krajine.

Dúfame, že si túto krajinu užijete rovnako ako my.

Pozri aj: Luxusné hotely, ktorých sa celý svet nevie dočkať: Čím sú výnimočné a kde sa nachádzajú?

PO PRVÉ, KDE JE SLOVINSKO?

Malé Slovinsko sa nachádza v strednej Európe, medzi Talianskom na západe, Rakúskom na severe, Maďarskom na východe a Chorvátskom na juhozápade, s malým, ale dôležitým pobrežím na Jadrane.

Slovinsko má rozlohu 20 273 kilometrov štvorcových (7 827 štvorcových míľ) a má viac ako 2 milióny obyvateľov, čo z neho robí jednu z najmenších krajín v rámci Európskej únie.

Na tak malú krajinu má obrovský rozsah geografickej rozmanitosti s alpskými vrcholmi na severe a západe a pobrežnými nížinami na juhu.

Neprehliadni: Kde zažiť tú pravú atmosféru a ktoré vianočné trhy v Európe by si nemala vynechať?

A NAJLEPŠÍ ČAS NA NÁVŠTEVU SLOVINSKO JE...

No, to naozaj závisí od toho, o čo vám ide!

Slovinsko sme navštívili na jar, v lete a na jeseň a zistili sme, že všetky tieto ročné obdobia sú veľmi príjemné.

Obdobie jari alebo jesene je ideálny čas na návštevu Slovinska.

Na jar (máj - jún) sú lúky pokryté divokými kvetmi a vrcholky hôr snehom, zatiaľ čo počasie je príjemné, ak nie trochu chladné.

Na jeseň (september až začiatok novembra) sme podnikli výlet cez Slovinsko, ktorý sa nám zdal perfektný.

Počas tohto obdobia jesenné farby vyrážali dych, davy ľudí sa preriedili a ubytovanie bolo o niečo lacnejšie.

Leto (júl – august) je zjavne najrušnejším obdobím na návštevu, takže by sme sa cestovaniu cez toto obdobie za každú cenu vyhli. Najlepšie veci, ktoré môžete v Slovinsku urobiť, môžu byť preťažené, rušné cesty a letné teploty takmer príliš teplé na outdoorové aktivity.

VÍZOVÉ POŽIADAVKY PRE SLOVINSKO

Ako väčšina Európy, aj Slovinsko je členským štátom Európskej únie a súčasťou Schengenskej dohody, ktorá umožňuje voľný pohyb medzi krajinami. To znamená, že krajinu je veľmi ľahké navštíviť a medzi susednými krajinami, ako je Taliansko a Rakúsko, neexistujú žiadne hraničné kontroly.

Ak ste z krajín mimo EÚ, vaša cesta do Slovinska sa započítava do 90-dňového schengenského víza alebo do bezvízového vstupu do vybraných krajín vrátane Austrálie, USA a Kanady.

Zaujme ťa aj: 7 architektonických divov Slovenska: Tieto rozhodne stoja za návštevu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Janka Komadova 02.12.22 21:18

karma
-1.00

Veď Slovensko je krásne je tu stále čo objavovať

  • 0
Odpovedať

Ľubo Gombár 03.12.22 10:32

ĽG
karma
-1.00

Určire raz navštívime Slovinsko kôli moru Máme vyhliadnuté Portorož tak dufam ze sa to raz podarí

  • 0
Odpovedať

Dana Hanusková 27.01.23 10:00

DH
karma
-1.00

Slovinsko je krásna krajina, na rozdiel od Slovenska má aj more,bola som tam a rada sa tam vrátim,

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní