Spálňa ako v luxusnom hoteli s MIX & MATCH: Ako na to?

Spálňa ako v luxusnom hoteli s MIX & MATCH: Ako na to?

Rovnako ako každé skvelé jedlo tvoria kvalitné suroviny, tak aj dokonalý vzhľad lôžka tvorí správna kombinácia materiálov, vzorov a farieb. My v Lejaan máme radi jednoduchosť. Preto všetky naše kolekcie navrhujeme tak, aby farebne ladili a dali sa vzájomne kombinovať. Ako na Mix & Match, ktoré vášmu interiéru pristane, sme sa spýtali našej kreatívnej riaditeľky Jany Hučíkovej.

Pri výbere majte na pamäti, že limitom je len vaša vlastná fantázia. Žiadna kombinácia nie je zlá, ak sa páči práve vám. Ak ale aj napriek tomu váhate, položte si pár základných otázok.

Pozri aj: OBJAVTE KÚZLO HODVÁBNEHO VANKÚŠA

Kolekcia Grandma's House & Grandpa's Atelier z TENCEL Lyocellu.

Zdroj: Lejaan

AKÝ MATERIÁL VÁM VYHOVUJE?

Dávate prednosť TENCEL™ Lyocelluorganickej bavlne alebo pevnému materiálu z bavlny a syntetických vlákien? Voľbou konkrétnej látky sa vaše možnosti výberu zúžia. Materiály je síce možné kombinovať, ale prináša to svoje úskalia.

„Každá látka má inú priedušnosť aj termoreguláciu, a pokiaľ budete mať obliečku na vankúš z jemného bavlneného saténu a na paplón z pevnej polyesterovej tkaniny, budú sa oba materiály počas spánku správať inak.“ hovorí Jana. „Na posteli samozrejme môžete mať mix látok rôznych vlastností a štruktúr, ale na spanie odporúčam naozaj len jeden materiál.“

Tip na set: Obliečky Grandma's House & Grandpa's Atelier

„Kombinácia zemitých tónov oživí každý interiér a dodá priestoru hravosť. Vďaka jemným odtieňom pôsobí aj výraznejšia kombinácia farieb príjemne.“

Biela kolekcia Winter Fields, modré obliečky Midnight Diving a dekoračná deka s vankúšikom Colour Melange

Zdroj: Lejaan

AKO NA VÝBER FARIEB?

Spálňa slúži na odpočinok a načerpanie fyzickej i psychickej energie a na to je dôležité prihliadať pri výbere farieb. „Vždy radšej odporúčam farby jemnejšie a neutrálne. Farebný doplnok posteľ oživí, nemal by však pôsobiť ako rušivý element. Vo svetlom priestore krásne vyniknú aj tmavé odtiene obliečok, zatiaľ čo v malej miestnosti s nedostatkom svetla môžu pôsobiť pochmúrnym alebo až depresívnym dojmom,“ dodáva Jana.

Tip na set: Obliečky Winter Fields & Midnight Diving a pletená deka s vankúšikom Colour Melange

„Spojenie bielej s modrou je svieže a mladistvé. Túto kombináciu odporúčam do interiérov, kde sa pred vzhľadom hotelovej postele uprednostňuje pohoda s knižkou alebo Netflixom.“

Pruhované obliečky Daily Notes & Winter Fields a svetlošedá kolekcia Fair Play

Zdroj: Lejaan

Pri výbere obliečok sa odporúčame vyhnúť agresívnym farbám ako je sýtočervená a výrazným vzorom. Obliečky v miestnosti zaberajú veľkú plochu, tým pádom na seba pútajú pozornosť a ovplyvňujú celkovú energiu priestoru.

Nemôžete naopak urobiť chybu, pokiaľ svoje vankúše a paplóny navlečiete do bielej. „Funguje naozaj všade a vo väčšine farebných kombinácií,“ znie argument našej kreatívnej riaditeľky. „Vyzerá skvele s jemnými zemitými odtieňmi aj chladnými tmavými farbami a hodí sa do každého interiéru v kombinácii s akýmkoľvek materiálom. Veľa ľudí sa biele bojí, ale za mňa by naopak mala byť povinnou výbavou všetkých spální,“ dodáva.

Tip na set: Obliečky Winter Fields & Daily Notes & Fair Play

„Toto je príklad kombinácie rôznych textúr. Biele prúžky rôznych šírok tvoria spolu so šedou veľmi jemnú kombináciu, ktorá ale pri bližšom detaile určite nepôsobí nudným dojmom. Je dokonalým príkladom toho, že ani biela posteľ nemusí byť ‚iba‘ biela.“

Neprehliadni: LEJAAN: srdcová záležitosť

Lejaan posteľná bielizeň

Zdroj: Lejaan

AKÉ ROZMERY POTREBUJETE?

Vďaka nášmu konfigurátoru nemusíte kupovať celý set z každej obliečky. Túžite po zelených vankúšoch Mum's Kingdom, ale paplón chcete biely? Nič vám nestojí v ceste. Stačí si z každej kolekcie zaobstarať konkrétny rozmer obliečky a vaša unikátna sada obliečok je na svete.

Lejaan posteľná bielizeň

Zdroj: Lejaan

KOĽKO VANKÚŠOV JE AKURÁT?

V Lejaan si potrpíme na detaily, preto šijeme dva štýly obliečok – Classic s hladkým okrajom a Oxford s ozdobným lemom. Vyberte si jeden, alebo ich skombinujte v unikátnej pillow menu. Platí, že čím viac vankúšov zvolíte, tým viac možností Mix & Match máte.

Tip na set: Obliečky Grandpa's Atelier & Old Memories & Quiet Jungle a dekoračná deka Monochrome Melange

„Neutrálne, zemité tóny v kombinácii s prúžkami pôsobia elegantným a sofistikovaným dojmom. V takto ustlanej posteli si určite pizzu nedáte, skôr si prečítate noviny, a ešte k tomu v tlačenej podobe.“


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní