Digitálni influenceri ovládli internet! Čím sú jedineční?

Digitálni influenceri ovládli internet! Čím sú jedineční?
  • 29.09.2022
  • Veronika Nemčeková

Digitálni influenceri sa čoraz viac dostávajú do popredia a ich popularita narastá raketovou rýchlosťou. Ide o počítačom vytvorené osobnosti, ktoré pomerne úspešne šliapu na päty najznámejším ľudským kolegom z branže. Svet virtuálnych influencerov je priestorom, v ktorom nič nie je nemožné.

Postavy vytvorené počítačovými grafikmi majú, takpovediac, neobmedzené možnosti, čo posúva marketing do iných sfér. Zoznámte sa s najznámejšími predstaviteľmi. Úspešnú digitálnu influencerku už máme aj na Slovensku.

Kto je influencer?

Význam slova influencer je odvodený z anglického influence, čo v preklade znamená vplyv. Pojmom influencer označujeme verejne známe osoby, ako sú herci, muzikanti, moderátori, zabávači či športovci. Títo ľudia majú svoj okruh fanúšikov, ktorí ich sledujú prostredníctvom sociálnych sietí.

Influenceri sú pre ostatných vzorom a často im pomáhajú rozhodovať sa. V prípade spolupráce s konkrétnou značkou je ich úlohou zaujímavým spôsobom odprezentovať širokej verejnosti produkt alebo službu. Medzi najobľúbenejšie formy patrí reklama na Instagrame.

Lil Miquela

Miquela Sousa alebo Lil Miquela je fiktívna americká postava. Vytvorili ju Trevor McFedries a Sara DeCou. Navrhli ju tak, aby vyzerala ako reálna žena. Projekt odštartoval v roku 2016 ako profil na Instagrame, účty má však aj na iných sociálnych sieťach.

Lil Miquela fiktívne pôsobí v Kalifornii. Propaguje streetwear a luxusné značky ako sú Calvin Klein a Prada. Jej instagramový profil v súčasnosti sledujú viac ako tri milióny používateľov tejto sociálnej siete. Spolupracuje s mnohými reálnymi známymi ľuďmi. Vydala tiež niekoľko hudobných singlov.

Odporúčame: Flirtovanie: Vedci odhalili, čo je kľúčom k úspechu!

Lil Miquela

Zdroj: instagram.com/lilmiquela

Bermuda

Bermuda je, takpovediac, mladšou sestrou Lil Miquely. Vytvorila ju totiž rovnaká dvojica. Vzhľadom rovnako pripomína reálnu ženu. Je milovníčkou luxusu. Má tiež rada extravaganciu a na sociálnych sieťach sa vyjadruje aj o politike. Na Instagrame má zhruba 260-tisíc followerov. Je aktívna aj v hudobnom priemysle.

Bermuda

Zdroj: instagram.com/bermudaisbae

Ronald F. Blawko

Ronald F. Blawko, známy aj ako Blawko, Ronald alebo Lil Blawkquela, bol vytvorený v roku 2016 rovnakými ľuďmi ako Lil Miquela a Bermuda. Často sa preto v príspevkoch objavujú spolu. Nikdy neodhaľuje celú svoju tvár, vždy ju zakrýva maskou, rukou alebo akýmkoľvek iným predmetom.

Blawko je aktívny na YouTube, kde opisuje svoj robotický život, radí, ako sa prepracovať k sexy telu a cudzie mu nie sú ani vzťahy. Je to tak trochu narcis opradený tajomnom. Propaguje módu ulice. Na Instagrame má takmer 139-tisíc fanúšikov.

Prečítajte si: Sexuálne problémy: Čo je ich príčinou a ako sa im vyhnúť?

Ronald F. Blawko

Zdroj: instagram.com/blawko22

Shudu Gram

Shudu Gram je influencerka, ktorá je považovaná za prvú digitálnu supermodelku na svete. V apríli 2017 ju vytvoril módny fotograf Cameron-James Wilson. Jej vzhľad čerpá z veľkej časti z bábiky Barbie známej ako „Princezná z Južnej Afriky“.

Postava vyvolala kontroverziu, pretože Shudu, zobrazenú ako černošku, vytvoril biely muž. Spolupracovala so značkou Fenty Beauty speváčky Rihanny či s firmou Samsung. Na Instagrame má viac ako 237-tisíc sledovateľov.  

Shudu Gram

Zdroj: instagram.com/shudu.gram

Noonoouri

Ďalšou známou digitálnou influencerkou je Noonoouri. Túto postavičku, ktorá pripomína bábiku, sleduje na Instagrame viac ako 400-tisíc ľudí. Jej tvorca, grafik Joerg Zuber, ju prezentuje ako aktivistku, ktorá bojuje proti násiliu a nerovnoprávnosti, vegánku a milovníčku módy. Za sebou má spoluprácu so značkami Marc Jacobs, Dior alebo Versace.

Vyskúšajte: TOP 3 domáce masky na zničené vlasy a jeden VÝBORNÝ TIP NAVYŠE!

Noonoouri

Zdroj: instagram.com/noonoouri

Bejby Blue

Bejby Blue je digitálna influencerka zo Slovenska. Kariéru odštartovala v klipe rappera Dalyba. Stala sa digitálnou tvárou jednej zo slovenských bánk a objavuje sa aj v reklamách. Na Instagrame má momentálne niečo cez deväťtisíc sledovateľov.

Bejby Blue

Zdroj: instagram.com/bejby.blue

- Anketa

INŠPIRUJÚ VÁS DIGITÁLNI INFLUENCERI?

Odpovedalo 10 ľudí  

áno
20%
nie
80%
Zdroj foto: úvodná koláž - instagram.com/blawko22, instagram.com/noonoouri, instagram.com/bejby.blue

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní