GRADA prichádza s nádielkou knižných noviniek: Do ktorej sa začítate?

GRADA prichádza s nádielkou knižných noviniek: Do ktorej sa začítate?

Čítaním sa človeku otvárajú dvere do nekonečných príbehov, myšlienok a objavovania. Čítanie je ako kúzelný kľúč, ktorý otvára bránu k novým svetom. Umožňuje nám cestovať v čase a preniknúť do mysle autorov. Je to zážitok, ktorý nás pohlcuje, inšpiruje a rozvíja naše mysle a srdcia.

Keď si vezmeme do rúk knihu, otvárame tak virtuálne okno do ríše fantázie, kde sa stretávame s rôznymi hrdinami. Tí prekonávajú rôzne prekážky, cestujú svetom a častokrát bojujú so zlom.

Čítanie nám dáva možnosť byť svedkami emocionálnych vzostupov a pádov a rovnako nás prepája s hlavnými hrdinami. Vstupujeme do ich mysle, cítime ich radosti a bolesti, čo nám umožňuje hlbšie porozumieť ľudskej povahe a prepojiť sa s našimi vlastnými skúsenosťami.

Avšak, čítanie nie je len o víťazstve dobra nad zlom. Čítanie nám ponúka aj cestu ku vzdelaniu a sebapoznaniu. Knihy sú zdrojom poznania, ktorý nám otvára nové obzory a poskytuje vedomosti o rôznych témach.

Bez ohľadu na to, či sa snažíme pochopiť históriu, hlbšie porozumieť psychológii, objaviť nové kultúry alebo rozvíjať svoje zručnosti, knihy sú studnicou myšlienok a poznatkov a rovnako aj vernými spoločníkmi na vzrušujúcej ceste k sebapoznaniu.

Začítajte sa do noviniek vydavateľstva GRADA, ktoré vám pomôžu podporiť váš imunitný systém. Vďaka ním sa môžete naučiť, ako sa stať vedomým rodičom a vychovávať šťastné dieťa. Život je totižto nevyspytateľný a treba sa mu prispôsobiť!

Neprehliadni: Čítanie kníh zmierňuje stres! Začítajte sa preto do noviniek od vydavateľstva GRADA

Claudia Ritterová – Bylinky na imunitu

Zdroj: GRADA

Claudia Ritterová – Bylinky na imunitu

Zmobilizujte obranyschopnosť svojho tela pomocou ochrannej sily liečivých rastlín z miestnej prírody a vlastnej záhrady – od vitamínového ostružinového želé cez obklady z púpavy ako detoxikáciu pečene až po sparený koreň čakanky, ktorý je určený špeciálne pre zdravie črevnej flóry.

Od skúsenej alternatívnej lekárky Claudie Ritter sa v knihe dozviete, ako bioaktívne zložky našich 20 najsilnejších byliniek posilňujú imunitný systém: od prevencie až po šetrnú samoliečbu infekcií.

Kniha obsahuje množstvo praktických rád o zbere a spracovaní, viac ako 100 receptov vhodných na každodenné použitie z kuchyne odborníka a množstvo informácií o črevnom zdraví, gemmoterapii (liečenia pomocou tinktúr, výťažkov z pukov rastlín a výťažkov z bylín) a zázračnej zbrani, tzv. Oxymelu – fermentovanom sirupe na podporu imunity. 

Julie Caplinová – Domček v Írsku

Zdroj: GRADA

Julie Caplinová – Domček v Írsku

Urobte si pohodlie na vašej obľúbenej pohovke a pri pohári lahodného chladeného pivka a sladučkej éclairke si vychutnajte príbeh plný vášne a prekvapení. Pri jeho čítaní pochopíte, že keď sa uvoľníte a dovolíte životu, aby sa spontánne dial, možno vám do cesty privedie lásku, o ktorej sa vám ani nesnívalo.  

Spomínate si na vždy rozumnú právničku Hannah, sestru Míny z príbehu o romantickej chate v zasneženom Švajčiarsku? Hannah si jedného dňa uvedomí, že jej život je až príliš nudný a podriadený logickým úvahám, a rozhodne sa urobiť niečo nečakané. Prihlási sa do kurzu varenia v preslávenej kuchárskej škole Killorgally v Írsku.

Už počas prvej noci v Dubline sa jej však prihodí niečo nečakané. V hoteli sa stretne s príťažlivým mužom, ktorý ju pozve na večeru. A ani zďaleka nezostane len pri nej. Hannah je prekvapená sama zo seba, no rozhodne sa, že to, čo sa stalo v Dubline, tam aj zostane.

Aké veľké je však jej prekvapenie, keď Conora stretne v Killorgally a zistí, že ide o svetoznámeho kuchára a navyše syna majiteľky kuchárskej školy. 

Zaujme ťa aj: DIABLOVA CESTA: Kniha zo série s Kate Marshallovou bestsellerového autora Roberta Bryndzu

Shefali Tsabary – Vedomý rodič, šťastné dieťa

Zdroj: GRADA

Shefali Tsabary – Vedomý rodič, šťastné dieťa

Každý rodič je schopný vychovať šťastné, psychicky odolné a emocionálne vyzreté deti. Stačí, keď si uvedomí, ako jeho detstvo ovplyvňuje spôsob výchovy. 

V neustále sa meniacom modernom svete sa naše deti musia ustavične prispôsobovať jeho požiadavkám – a my ako rodičia tiež. Či už ide o vplyv sociálnych médií, krízu duševného zdravia, alebo generačné očakávania, ktoré sa nevedome kladú na tých najmenších,  tlak na rodičov a deti je enormný a dosiahol kritický bod. Cítime to my, rodičia a cítia to i naše deti. Iste aj preto je dnes rodičovstvo často náročnou a neistou cestou, na ktorej sa trápime a máme pochybnosti. Existuje však riešenie. 

Dr. Shefali, terapeutka, ktorá spolupracovala s tisíckami rodičov – a sama je mamou –, je tu, aby poskytla pomocnú ruku. Metóda vedomého rodičovstva narúša toxické zdedené vzorce a nahrádza ich autentickými spojeniami. To nám umožňuje vidieť a reagovať na naše deti také, aké sú, a vytvárať si s nimi láskavé a rešpektujúce vzťahy. 

T. L. Swan – Bez zábran

Zdroj: GRADA

T. L. Swan – Bez zábran

Mojím obľúbeným koníčkom je rozčuľovanie Elliota Milesa. Už len pohľad na šéfovu peknú tvár ma núti k sarkastickému úškrnu. Bohvie, čím si vyslúžil povesť casanovu. Ako to, že po ňom túžia milióny žien aj napriek jeho hroznej povahe? Čo, dopekla robím zle?

Znechutená svojím milostným životom sa pod falošným menom prihlásim do zoznamovacej aplikácie a začnem si písať s mužom menom Edgar. Nie je síce môj typ a žije niekde na druhom konci sveta, ale nadviažeme spolu priateľstvo, pretože máme podobný zmysel pre humor a môžeme si zveriť, čo nás trápi.

V poslednom čase sa v práci dejú divné veci. Elliot je… pozorný. Jeho oči na mne zakaždým spočinú o niečo dlhšie, než by mali, a je za nimi žiara, ktorú som predtým necítila. A potom mi na moje veľké prekvapenie povie, že je pre neho príťažlivá moja zraniteľnosť. Aká zraniteľnosť? Zmocňuje sa ma panika. Čítal azda e-maily, ktoré posielam Edgarovi? 

Odporúčame: Nová príručka pre pedagógov – Škola nie je výchovný tábor

Paul Newman a kol. – Neobyčajný život obyčajného muža

Zdroj: GRADA

Paul Newman a kol. – Neobyčajný život obyčajného muža

Paul Newman vo svojich memoároch úprimne opisuje celý svoj život: traumatické detstvo, kariéru, pitie, spomienky na Marlona Brandona, Jamesa Deana, Elizabeth Taylorovú, Johna Hustona, ale aj svoje najväčšie herecké roly, intímny život s Joanne Woodwardovou či svoje najvnútornejšie obavy, vášne a radosti.

V roku 1986 sa Paul Newman a jeho najbližší priateľ, scenárista Stewart Stern, pustili do výnimočného projektu. Stewart mal zostaviť jeho pamäti. Predstava bola taká, že Newmanova rodina, priatelia a tí, ktorí s ním úzko spolupracovali, podajú svoju výpoveď o hercovom živote. A následne bude Paul Newman spolupracovať so Stewartom a podá svoju verziu príbehu.

Jedinou podmienkou bolo, že každý, kto sa zúčastní na nahrávaní, musí byť maximálne úprimný. Rovnaká podmienka platila aj pre samotného Newmana.Projekt trval päť rokov a výsledkom sú neobyčajné memoáre, zostavené z tisícov strán prepisov.

Newmanovo rozprávanie je silné, niekedy vtipné, inokedy bolestné, vždy však hlboko úprimné. Rozprávania priateľov z detstva a kamarátov z námorníctva, rodinných príslušníkov a filmových a divadelných spolupracovníkov, ako sú Tom Cruise, George Roy Hill, Martin Ritt a John Huston, ktoré sa objavujú v celom texte, dodávajú Newmanovmu príbehu bohatosť, farebnosť a zaujímavú rôznorodosť. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní