Kapela na svadbu – podľa čoho vybrať tú správnu?

Kapela na svadbu – podľa čoho vybrať tú správnu?

Ak ste sa práve pustili do organizácie najdôležitejšieho podujatia svojho života – dňa, kedy si s partnerom poviete ÁNO – hlavu máte určite ako melón. Pripraviť dokonalú svadbu, na ktorú budete do konca života spomínať nielen vy, ale aj vaši hostia, vyžaduje veľa času a vynikajúci manažment. 

Aj keď máte toho veľa a skutočne všetko je dôležité, výberu hudobnej kapely venujte osobitnú pozornosť. Dôvod? Práve hudobníci majú v rukách zábavu vašich hostí a dokážu do veľkej miery ovplyvniť, ako vaša svadba dopadne.

Možno už máte podrobne premyslený celý plán vašej svadby a objednaných rôznych umelcov. Folklórna skupina, žongléri alebo tradičné odčepčenie nevesty sú však krátke vystúpenia. Celovečernú zábavu má vždy na starosti DJ alebo hudobná skupina na svadbu.

Je to dôležitý článok a ak neviete, na čo sa sústrediť pri výbere, v tomto článku vám prinášame niekoľko tipov. Pri výbere svadobnej kapely je dôležité venovať pozornosť ich skúsenostiam, reputácii, štýlu hudby a možnosti ich vidieť hrať naživo.

Pozri aj: Karmická láska verzus osudová láska: Aký je medzi nimi rozdiel?

kapela What else

Zdroj: What else

Vyberte si štýl hudby

Rozhodnite sa, aký štýl hudby by ste chceli počuť na vašej svadbe, a berte pritom ohľad nielen na vaše priania, ale najmä na povahu a vkus vašich hostí. Samozrejme, vkus ľudí sa líši, preto je mimoriadne dôležité vybrať si prispôsobivú skupinu hudobníkov, ktorí majú dostatočné skúsenosti s hraním na rôznych typoch svadieb.

Multižánrová kapela What else?! napríklad nemá problém prispôsobiť svoje hudobné portfólio želaniam svadobčanov. Kapelu vedie dlhoročný hudobník Ľubo Šimkovič, speváčkou je Karolína Mikulčíková, ktorá spievala v kapele Zdenky Prednej a podľa želania hostí sa k nim pridávajú ďalší ostrieľaní hudobníci, hrajúci na klávesy, gitaru či perkusie.

„Vždy sa snažíme skonzultovať so svadobčanmi repertoár vopred. Zistiť akú hudbu majú radi, aká je skladba hostí, či sú tam mladší alebo starší, či chcú aby sme im hrali svadobný tanec, nejakú konkrétnu pesničku. Niekedy výber nechávajú na nás, s tým, že veď vy viete spraviť zábavu,“ popisuje Ľubo Šimkovič postup pri rezervácii podujatia.

Odporúčame: Pizza alebo cereálie - čo je podľa vás zdravšie? Budete prekvapení!

Preverte si kapelu – komunikujte s ňou, čítajte recenzie

Pozrite sa na webové stránky, sociálne siete a videá kapel, aby ste si mohli vypočuť ich hudbu a zistiť, aké skúsenosti majú s hraním na svadbe. Ak je to možné, pozrite si kapelu naživo predtým, ako ju najmete. To vám umožní vidieť, ako muzikanti hrajú a akú atmosféru dokážu vytvoriť.

Prečítajte si recenzie od predchádzajúcich klientov, ktorí mali kapelu na svojej svadbe. Zistite, ako sa kapela správala, akú atmosféru vytvorila a aký bol celkový zážitok.

Keď nájdete kapelu, ktorá vám vyhovuje, zavolajte alebo napíšte a diskutujte s nimi o ich skúsenostiach, cenách a o tom, čo by ste od nich očakávali na vašej svadbe. Kapela What else?! hrá bežne overené slovenské, české a zahraničné hity doplnené o rock&rollové hity ako Elvis Presley, The Beatles, Chuck Berry alebo Pomáda. Dokážu sa však zamerať aj špecificky na metal, alebo iný žáner. „Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, šesťdesiate roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku, to bol zážitok,“ vysvetľuje Ľubo Šimkovič.

Zabezpečte si zmluvu

Spoľahlivosť je u svadobných hudobníkov kľúčová. Ak sa vám totiž niekto páči a rezervujete si ho na svoj veľký deň, chcete si byť istí, že vám termín znenazdania nezrušia. Preto ak ste sa rozhodli pre konkrétnu kapelu, zabezpečte si podpísanie zmluvy, v ktorej budú uvedené všetky podrobnosti o hraní na vašej svadbe. Skúsená kapela na oslavu s touto požiadavkou nebude mať problém a vy tak budete mať istotu, že termín, cena, aj všetky dohodnuté detaily budú v deň vašej svadby splnené.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní