Inšpirácia z Fínska: Ako byť šťastný? Spoznajte výzvu „SISU“

Inšpirácia z Fínska: Ako byť šťastný? Spoznajte výzvu „SISU“
  • 26.05.2022
  • Lenka Biba Slovak

Šťastie je veľmi široký pojem. To vieme všetci. Ale pravdepodobne ide o to, čo chceme všetci – byť šťastný. Pre každého z nás predstavuje šťastie niečo iné. Pre niekoho je šťastím mať rodinu, byť zdravý, mať priateľov, byť úspešný a bohatý, alebo sa jednoducho tešiť z každodenných maličkostí. Tak či onak, je to nezameniteľný pocit, ktorý chceme zažívať čo najčastejšie.

Je šťastie cieľom alebo už cestou k cieľu?

Dosiahnuť úspech nie je jednoduché. Už odmalička sa snažíme, aby sme dosahovali úspechy a stali sa z nás dobrí ľudia. V takomto procese je naozaj dobrou radou, ak si stanovíme čiastkové ciele, ktorých výsledky nás motivujú a nakopnú do ďalšej práce.

Na takejto ceste nás, prirodzene, postretnú aj neúspechy, ktorými by sme sa ale nemali dať odradiť. Pretože už cesta býva cieľom. A ak na nej zažívame pocit šťastia ako zadosťučinenie za našu prácu, je to prinajmenšom veľmi príjemný a návykový pocit.

Odporúčame: Dámske plavky, ktoré sa hodia mnohým postavám: TOP 3 trendy tejto sezóny

fínske šťastie

Zdroj: Shutterstock®

Dobrá rada z Fínska

Vo Fínsku, krajine tisícich jazier, môžeme nájsť veľmi veľa inšpirácií do nášho každodenného života. Hitom posledných rokov je výraz SISU, ktorý sa dá ale iba veľmi ťažko preložiť. Nenechajte sa však odradiť! Sisu je výzvou, ktorá má za cieľ priniesť do života odvahu, silu i vnútornú rovnováhu, ktorú budete čerpať priamo zo svojho vnútra.

Vlastnosti, ktoré si skúste osvojiť

  • odhodlanie,
  • odolnosť,
  • statočnosť,
  • odvaha,
  • vytrvalosť,
  • húževnatosť,
  • vnútorná sila,
  • vnútorná rovnováha.

Pravdepodobne vás asi neprekvapí, že kombinácia týchto vlastností sa zrodila práve vo Fínsku. Fínske podnebie sa nám môže zdať nehostinné, no možno práve preto pomáha vypestovať to pravé SISU – teda vytrvalosť, húževnatosť, odolnosť i odhodlanie a statočnosť. Vo Fínsku SISU nie je žiadnou novinkou – tento výraz pre dosiahnutie šťastia a vnútornej rovnováhy používajú už stovky rokov.

Odporúčame aj: Akým mužom sa vyhýbať? Tu je 5 varovných signálov, ktoré neignorujte!

ako byť šťastný

Zdroj: Shutterstock®

Prečo sa nechať SISU inšpirovať?

Ak všetky spomínané vlastnosti vedome zaradíme do svojho života, postupom času sa dopracujeme k vnútornej sile a rovnováhe. Je ale vhodné ich do každodenného života zakomponovať po malých, ale istých krokoch. Jedným z najväčších benefitov SISU je, že vďaka nemu budeme pociťovať menej stresu.

Ako je to možné?

Stres v našom každodennom živote vzniká najmä vtedy, ak netušíme, čo nás čaká a čo sa okolo nás bude diať. V takýchto momentoch sa prirodzene „stiahneme“ do seba a vytvoríme si akýsi obranný mechanizmus. Je dobré si vytvoriť pomyselný odstup a na rôzne situácie zareagovať v prvom rade racionálne. Vyhneme sa tak aj emočnému stresu, ktorý má veľa negatívnych účinkov.

Takto môžete zostať v pohode a kľude aj v situáciách, ktoré by inak boli pre vás stresujúce a náročné. Vďaka SISU sa skúste viac sústrediť aj na svoju spálňu, pretože základom pohody je predovšetkým kvalitný spánok. Ak pridáte prechádzky na čerstvom vzduchu a dobrú stravu, máte postavené pevné základy pre zdravý životný štýl a dosiahnutie vnútorného šťastia.

Neprehliadnite: MINGLES – spolu, ale zároveň sama. Týka sa to aj vás?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní