Tehotenstvo prezradia aj vlasy: Neveríte? Opýtajte sa svojej kaderníčky

Tehotenstvo prezradia aj vlasy: Neveríte? Opýtajte sa svojej kaderníčky
  • 18.03.2023
  • Michaela Krivdová

Kvalita a vzhľad vlasov vypovedajú nielen o tom, akým obdobím prechádzate, ale aj to, aké živiny vám chýbajú. Pri pohľade na korunu krásy však kaderníčka vie údajne odhaliť aj to, či pod srdcom nenosíte nový život. Ako je to možné?

Tehotenstvo a hormonálne zmeny

Chystáte sa najbližšie dni do kaderníckeho salóna? Skúste nadhodiť tému o tom, čo všetko sa dá vyčítať z vlasov. Možno budete zaskočené rovnako, ako klientky Samanty Penn, ktorá na základe ich aktuálnej kvality a vzhľadu vie možno viac, ako ženy samotné.

Kaderníčka Samantha Penn totiž tvrdí, že objem a textúra vlasov poukazujú na tehotenstvo, nakoľko hormonálnym zmenám sa nevyhne ani táto oblasť ženskej krásy.

Ako vplývajú ženské hormóny na vlasy?

Tehotenstvo je úžasným obdobím v živote ženy, kedy nielen telo prechádza množstvom zmien. Ak sa obávate toho, či sa meniace hormóny neprejavia aj na korune vašej krásy, môžete byť pokojné. Vlasy sú počas tehotenstva silnejšie, rýchlejšie rastú a menej padajú. Môže za to estrogén, ktorý stimuluje rastovú fázu.

VEDELI STE, ŽE...? Niektorým ženám sa dokonca v priebehu tehotenstva môže jemne zmeniť farba vlasov.

Odhaľte tehotenstvo z vlasov

Pýtate sa, ako a či vôbec sa to dá? Prečítajte si nasledujúce 3 postrehy kaderníčky, možno sa dozviete potešujúcu novinku.

  • Kučeravé vlasy v tehotenstve budú menej vlnité.
  • V tehotenstve nebudú ani také husté.
  • Malé vyrastajúce vlásky poukazujú na hormonálne zmeny.

Samantha dokonca tvrdí, že podľa vlasov vie odhadnúť aj pohlavie dieťatka. Vychádza pri tom z dobre známej teórie, že dievčatká berú ženám krásu a pri chlapcoch ženy oveľa viac žiaria.

Nech už je vaša kvalita vlasov v tehotenstve akákoľvek, nezúfajte. Je to len obdobie, v ktorom hrajú okrem iného úlohy estrogény a androgény. Po pôrode sa všetko vráti do starých koľaji.

TIP: Všimli ste si, že sú vaše vlasy v tehotenstve oveľa mastnejšie? A nečakáte náhodou dievčatko?

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ: Objavte najcennejšiu výživu pre vašu korunu krásy!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní