Trendy v sexe: Objavte najhorúcejšie trendy podľa odborníkov!

Trendy v sexe: Objavte najhorúcejšie trendy podľa odborníkov!
  • 10.08.2022
  • Lenka Biba Slovak

Sexuálny život každého z nás je dôležitou súčasťou našich životov. Ako sa hovorí – koľko ľudí, toľko chutí. A to v prípade sexu zaručene platí! Či už chcete vyskúšať niečo nové alebo zostať verní svojej klasike, niekedy je inšpirácia príjemným korením milostného života.

Za posledné obdobie sa toho veľa zmenilo. Osobný kontakt vystriedal virtuálny svet, čo sa pretavilo aj do sexuálneho života mnohých ľudí po celom svete. Zo dňa na deň sa stalo oveľa komplikovanejšie nájsť si partnera, čo sa týkalo aj následného intímneho zblíženia. A ako je to dnes?
 

Dnes sa svet opäť o čosi viac otvára, a preto sa nám naskytuje viac príležitostí na zoznamovanie a stretávanie, ako tomu bolo v období „korony". Aj preto sa niektoré sexuálne trendy menia. Väčší dôraz na sebauspokojenie či nové sexuálne polohy, aj to sú nové trendy v sexe.

Nové sexuálne trendy - čo si myslia odborníci?

„Nové trendy v sexe demonštrujú posun v postoji k väčšej flexibilite a otvorenosti, pokiaľ ide o náš sexuálny život,“ hovorí Kate Moyle, odborníčka na sex a vzťahy zo značky LELO.

„Vidíme, že sa to odráža v normalizácii sexuálnych aktov, túžob a postojov, o ktorých sa predtým nehovorilo alebo boli skryté. Tento prístup k sexuálnej pohode, ktorý je zahrnutý a uznávaný ako súčasť nášho celkového zdravia a pohody, by tu mal zostať. Mali by sme očakávať, že to bude základ, z ktorého vychádzajú všetky budúce sexuálne trendy."

Odporúčame: Ako si influencerky privyrábajú? Nenechajte si ujsť filmovú novinku Dievčatá z Dubaja

Novinkou sú aj ekologické erotické hračky

Súčasťou tohtoročných sexuálnych trendov je aj neustály posun smerom k budovaniu udržateľného sexuálneho života a osvojeniu si dobrých návykov, ktoré nemajú negatívny vplyv na životné prostredie. „Všimla som si veľký posun v tom, že moji klienti prechádzajú na ekologické verzie najlepších sexuálnych hračiek,“ hovorí Katie Lasson, sexuologička a poradkyňa pre vzťahy.

„Stále viac ľudí hľadá udržateľné zmeny v každom aspekte svojho života a ich sexuálna hra nie je výnimkou. Moji klienti hľadajú sexuálne hračky, ktoré sa dajú nabíjať a sú vyrobené z bezpečných a ekologických materiálov."

Sex bez pohlavného styku

Sexuálna aktivita pre niekoho nemusí znamenať mať pohlavný styk. Ide to aj bez toho, pričom veľmi veľa ľudí a párov uprednostňuje práve tieto praktiky. Môže ísť napríklad o vzájomnú masáž, masturbáciu či orálne uspokojovanie.

Takýto tzv. „vonkajší styk" sa prezentuje ako alternatíva bezpečného sexu, pretože jasne stanovuje hranice a podporuje lepšiu komunikáciu pre intimitu a vzájomné potešenie. Tento sexuálny trend sa preto pre mnohých javí ako najlepší trend zo všetkých.

Nepodceňujte sexuálnu predohru!

S rastúcim dôrazom na ženské potešenie v posledných rokoch a lepším pochopením ženského tela boli ženy schopné otvorenejšie skúmať svoje telo, či už samé alebo s partnerom. Mnohé ženy však zažívajú pocity úzkosti z orgazmu. To možno opísať ako úzkosť vo vzťahu k výkonu, napríklad úzkosť z výkonu alebo z potreby orgazmu, alebo iná úzkosť pri hromadení orgazmu.

Vo väčšine prípadov možno sexuálnu úzkosť zmierniť lepším pochopením predohry a učením sa, že sex vám umožní preskúmať všetky erotogénne zóny.

Neprehliadnite: Sú nesmelí viac muži či ženy? Viete, ako zatočiť s nesmelosťou?

Sex a menopauza

Veľmi veľa žien trpí v období menopauzy života vaginálnou suchosťou, ktorá môže výrazne ovplyvniť ich sexuálny život. V súčasnosti sa už ale téma menopauzy, našťastie, odtabuizováva a existuje niekoľko skvelých značiek s ponukami, ktoré sa špecificky zameriavajú na lepšie pochopenie tohto obdobia v životoch žien – a toho, ako sa môže zmeniť spálňová rutina.

Tiež stojí za to vedieť, že počas menopauzy môže byť hladina stresu vyššia a hladina energie nižšia, takže vyskúšanie sexuálnych polôh, ktoré vyžadujú menej úsilia, môže byť jednoduchým spôsobom, ako posilniť intimitu.

Nehanbite sa rozprávať sexuálnym jazykom

Jazyk sa používa na pretvorenie spôsobu, akým uvažujeme o sexe. Používajte nové výrazy na rozprávanie o častiach sexuálneho zážitku, ktoré ste predtým možno prehliadali.

Tento posun je veľmi dôležitý na to, aby sme si vytvorili svoj vlastný prístup k sexu tým, že rozšírime naše chápanie všetkého, čo sex je – či už sólový, partnerský, fyzický alebo nefyzický, a dá nám presnejšie slová na vyjadrenie toho, čo chceme. Popustite uzdu svojim predstavám a fantáziám, a nehanbite sa o tom hovoriť so svojim partnerom.

Odporúčame aj: Mladá Chanel sa stala závislou na botoxe pier, míňa tisíce eur

Erotické hračky a kostýmy

Túžite po spestrení sexu, ste hraví a chcete experimentovať? V tom prípade sú erotické hračky, erotické kostýmy a hranie rolí pre vás tou správnou voľbou.

Odhoďte všetky zábrany a nechajte sa unášať svojimi predstavami na jednej vlne spolu so svojim partnerom.

Robte to, čo vám je príjemné

V každom prípade platí, že robiť príjemné veci nám spôsobuje rozkoš. A či už skúšame nové štýly, praktiky či polohy, alebo sa vraciame k overenej klasike, každý z nás sám najlepšie vie, čo mu vyhovuje najviac.

Prežívajte krásne chvíle a užívajte si nielen vlastné telo, ale aj prítomnosť vášho partnera či partnerky.

Zaujme vás: NUE: Čistiaci rituál bojujúci proti znečisteniu a pre prirodzene krásnu pleť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní