Deň lásky s tým najkrajším darčekom: Potešte svoju polovičku tým, čo určite ocení

Deň lásky s tým najkrajším darčekom: Potešte svoju polovičku tým, čo určite ocení

Viete, že prvé valentínske prianie bolo poslané už v roku 1477? Od tej doby sa k prelomovému odkazu, ktorý dnes nájdete v britskej knižnici v Londýne, pripojilo nespočetné množstvo ďalších vyznaní.

Možno je v dnešnej dobe posielanie tzv. valentíniek netradičné, no stále sa posielajú a stále dokážu vyčariť úsmev na tvári, pretože sú darované od srdca a vyrobené z lásky. 

Nemusíte objednávať let balónom, skupovať zásoby ruží alebo zisťovať, koľko stojí čokoládová fontána. Tú najväčšiu radosť spravia často tie najlacnejšie darčeky. Najmä vtedy, keď ich vyrobíte sami. 

Alebo vtedy, keď darujete presne to, čo partner / partnerka ocení. My pevne veríme, že kozmetika vyčarí úsmev na tvári úplne každému. Preto máme pre vás tip na beauty produkty, vďaka ktorým rozkvitne každá pleť!

NECHAJTE SVOJU PLEŤ ROZKVITNÚŤ S NIVEA ROSE TOUCH

Ružová voda zažíva v posledných niekoľko rokoch veľký boom. Niet divu, jej účinky na pleť sú naozaj blahodarné. Ružová voda pleť tonizuje, dodáva jej vitamíny, hydratuje ju, upokojuje a zbavuje pleť začervenania. Organická ružová voda obsiahnutá v rade NIVEA Rose Touch je vhodná i pre citlivú pleť.

Krémy proti vráskam NIVEA Rose Touch zase využívajú blahodarné účinky oleja z okvetných lístkov ruže. Ten vyniká nielen svojou vôňou, ale aj schopnosťou rozjasniť pleť, redukovať príznaky starnutia pleti a chrániť ju pred vznikom pigmentových škvŕn.

Pozri aj: Nový rad Nivea Derma Skin Clear – pre čistú a regenerovanú pleť už za 7 dní

ruža v kozmetike

Zdroj: Nivea

5 DÔVODOV, PREČO ZARADIŤ RUŽOVÚ VODU DO SVOJEJ OŠETRUJÚCEJ RUTINY

Trápi vás začervenaná pleť? Doprajte jej upokojenie. Ružová voda má utišujúce účinky a zároveň pleť tonizuje.
Zistite, pre akú pleť je vhodná a čo všetko vlastne dokáže.

1. UPOKOJUJE PODRÁŽDENÚ PLEŤ

Ružová voda sa vyrába z okvetných lístkov ruží. A rovnako ako samotné ruže, aj ona krásne vonia. Ale okrem toho, že vašej pleti prepožičia kvetinovú vôňu, ju tiež celkovo upokojí. To sa môže hodiť najmä v letných dňoch, keď je pleť po celodennom pobyte na slniečku dehydrovaná a podráždená od UV žiarenia. Toho si boli dobre vedomí aj naši predkovia, ktorí ružovú vodu hojne využívali od 16. storočia, a to najmä v Európe. Ružová voda sa vďaka tomu stala najstaršou používanou kvetinovou vodou. 

Ružová voda vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe esenciálneho oleja. Ten sa objavuje pri parnej destilácii. A práve para, ktorá sa uvoľňuje, sa schladí, a vznikne z nej ružová voda. 

Náš tip: Prečítajte si, ako sa správne chrániť pred slnkom. Dozviete sa, ako by sa mali používať opaľovacie prostriedky, aj aké je odporúčanie Európskej komisie pre pobyt na slnku.

Rose Touch pleťový krém

Zdroj: Nivea

2. SPOMAĽUJE STARNUTIE PLETI

Ružová voda obsahuje bioaktívne látky, ktoré pôsobia na kožnú štruktúru a spomaľujú proces starnutia pleti. Zaraďte do svojej ošetrujúcej rutiny Hydratačný denný gél-krém Rose Touch a rozžiarte svoju pleť. Gél-krém obsahuje tiež kyselinu hyalurónovú, ktorá sa v kombinácii s organickou ružovou vodou postará o intenzívnu hĺbkovú hydratáciu pleti. Tá bude vďaka tomu vyzerať svieža po celý deň. Ružová voda navyše poskytne pleti ideálny podklad pre mejkap.

3. ČISTÍ A TONIZUJE

Ak stále nemôžete nájsť ideálny odličovač, vaše hľadanie je práve na konci. Ružová voda totiž skvele čistí pleť nielen od mejkapu, ale tiež od nahromadených nečistôt a prebytočného kožného mazu

Dvojfázová micelárna voda s ružovou vodou pleť vyčistí jedným ťahom a poradí si aj s odolnejším líčením. Vďaka micelám je odlíčenie jednoduché a hlavne jemné. Ružová voda zbaví pleť nečistôt a postará sa o jej tonizáciu. To znamená, že vyrovná pH pleti a upokojí ju. 

Chystáte sa na dovolenku a nechcete so sebou ťahať celú fľaštičku odličovaču? Pribaľte si Micelárne čistiace pleťové obrúsky Rose Touch, s ktorými odstránite mejkap v priebehu pár sekúnd a zároveň pleť rozjasníte. Ružová voda sa tiež postará o osemhodinovú hydratáciu pleti, vďaka ktorej sa ráno zobudíte so sviežou a odpočinutou tvárou. 

Neprehliadni: Nová generácia starostlivosti pre omladenie pleti s najúčinnejším radom CELLULAR Expert Lift

Nivea MicellAIR

Zdroj: Nivea

4. JE VHODNÁ PRE VŠETKY TYPY PLETI

Ružová voda pleť nedráždi, ale naopak, upokojuje, a tak je vhodná pre všetky typy. Zistite, aký typ pleti máte a prispôsobte tomu výber ďalších kozmetických produktov. Keď objavíte to, čo vaša pleť skutočne potrebuje, bude starostlivosť o ňu jednoduchšia.  

  • Suchá pleť: Ružová voda jej poskytuje intenzívnu hydratáciu a zbavuje ju suchých šupiniek.
  • Mastná pleť: Odstraňuje z pleti prebytočný maz a zmatňuje ju.
  • Citlivá pleť: Upokojuje pleť a urýchľuje jej regeneráciu.

5. POMÁHA NA KRUHY POD OČAMI

Či už ste prebdeli noc s bábätkom v náručí, alebo za sebou máte vydarenú narodeninovú oslavu, kruhy pod očami vás ráno neminú. Práve aj s nimi si vie ružová voda poradiť. Naneste ružovú vodu na vatový tampón a priložte ho na očné okolie. Dostaví sa príjemný chladivý efekt a kruhy začnú pomaly ustupovať. 

Náš tip: Vyrobte si vlastnú domácu pleťovú masku s ružovou vodou a ílom. Táto dvojkombinácia sa v priebehu 15 minút postará o vyčistenie pleti, jej detoxikáciu a vyhladenie. Stačí zmiešať jednu lyžicu ílu (kúpite v drogérii alebo na internete), lyžicu ružovej vody a dve lyžice čistej vody. Zo zmesi vytvorte kašičku a naneste ju pomocou prstov na pleť. Nechajte 15 minút zaschnúť a potom dôkladne opláchnite vlažnou vodou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní