Čo vypovedá štýl sedenia o osobnosti človeka? Ťažko tomu uveriť!

Čo vypovedá štýl sedenia o osobnosti človeka? Ťažko tomu uveriť!

Ani si to neuvedomujeme, ale naše telo dokáže o nás veľa vypovedať. Reč tela je síce potrebné vedieť dešifrovať, ale tí skúsenejší vedia, čo znamenajú prekrížené ruky, keď sa s niekým rozprávate alebo čo znamená, keď si nervózne nohou podupkávate.

Reč tela je niečo, čo o našej osobnosti prezradí mnoho. Nielen samotná mimika tváre, ale aj spôsob sedenia môže poukázať na našu nervozitu, ambicióznosť, priamočiarosť či autoritu.

Každý z nás preferuje istý štýl sedenia. Niekto automaticky pri sedení nohy prekríži, páni zväčša nohy od seba odťahujú pre pohodlnejšie sedenie, zato niektoré dámy prekrižujú len členky ako princezné či kráľovné vo filmoch. Je to individuálne, ale čo dokáže spôsob sedenia o nás odhaliť?

Psychológovia, ktorí sa zaoberali sedením, veria, že to, ako sedíte, odhaľuje niečo o vašej osobnosti.

Odporúčame: Celebrity, ktoré bojovali o lásku a ustáli problémy vo vzťahu

póza pri sedení

Zdroj: Shutterstock®

Kolená spolu a členky od seba

Táto poloha v prvom rade o vás napovie, že ste sympatická osoba, ktorá sa však môže občas správať detinský. Na druhej strane nepatríte k tým, ktorí by riešili konflikty a problémy. Radšej všetky problémy prehliadate a odsúvate na druhú koľaj. Nie je to však správne, pretože časom vás všetky problémy môžu dostihnúť. Čo však platí na 100 %, tak patríte medzi kreatívne osoby, ktoré vo všetkom vidia len to pozitívne.

Nohy prekrížené cez seba

Kreatívni snílkovia, ktorí majú radi spoločenský život a tešia sa zo všetkých svojich priateľstiev. Patríte k tým bystrejším, ale na druhej strane ste skôr konzervatívnejší typ, ktorý pod svojim povrchom ukrýva určitú neistotu a obavy.

Roztiahnuté nohy s kolenami i členkami od seba

Váš život môže byť na pohľad mierne chaotický, ale vo vašej hlave je to organizovaný chaos, s ktorým ste schopní žiť. Takýto život vám v podstate vyhovuje. Dávate prednosť pohodliu, ktoré je pre vás prioritou. Na druhej strane, vašou slabou stránkou je nesústredenosť. Či už počas rozhovoru alebo plnení si svojich úloh, sústredenosť je u vás na bode mrazu.

Kolená a chodidlá pri sebe

Milosť, jemnosť, ale aj priamočiarosť a úprimnosť je to, čo vás charakterizuje. Nemáte problémy so sebadôverou, ale ani so sebaobmedzovaním. Ste inteligentní a radšej sa vyhýbate akejkoľvek konfrontácií, len aby boli všetci spokojní a vy ste neprekročili svoje pohodlie. Zvyčajne patríte k tým dochvíľnejším.

Prekrížené členky

Kráľovská a vo všeobecnosti elegantná poloha, ktorá vypovedá o zodpovednosti ľudí. Zároveň je to pohodlná poloha, ktorá aj vášmu okoliu bude o vás vypovedať, že máte radi pohodlie, na ktorom si zakladáte. Je to bežná poloha pri sedení kráľovskej rodiny.

Zaujme ťa aj: Journaling – ako zlepšiť svoj život pomocou denníka či zápisníka a odhaliť svoje lepšie JA?

turecký sed

Zdroj: Shutterstock®

„Turecký sed“

Meditačná pozícia alebo pozícia v joge, no mnohí preferujú takéto sedenie aj v bežnom živote. Možno na pohľad pôsobí nepohodlne, ale tí, ktorí preferujú túto polohu pri sedení, patria k tým bezstarostným. Ak obľubujete túto polohu, vypovedá to o vás, že ste otvorení novým nápadom.

Ležanie na stoličke

Ľudia, ktorých vidíte ležať na stoličkách, môžu na prvý pohľad pôsobiť lenivo a znudene. Avšak neplatí to úplne vždy a na 100 %. Ide síce o pohodlnú polohu, no tá o ľuďoch, ktorí ju preferujú, vypovedá, že majú tendenciu byť analytickejší a empatickejší.

Neprehliadni: Ako na rozmnožovanie rastlín? 5 hlavných spôsobov, ako si namnožiť izbové rastliny!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Iveta Moravčíková 06.07.22 14:56

IM
karma
100.00

Možno na tom niečo pravdy je

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 07.07.22 02:48

MD
karma
132.00

Nemyslím si, že by to bolo osobnosťou. Skrátka, keď máš sukňu , dáš si pozor na to, aby si sedela elegantne a neukazovala, čo máš pod sukňou. V nohaviciach si viac uvolnená, nohy dáš viac od seba. A keď je už aj brucho väčšie, tak s preloženými nohami sa sedí dosť zle. Turecký sed milujú hlavne deti a ohybní ľudia. Ja som milovala aj fakírsky sed, dnes by som ho nedala, aj keď by som chcela :D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní