Dokonalá príprava chodidiel pred vašim veľkým dňom!

Dokonalá príprava chodidiel pred vašim veľkým dňom!

Okrem perfektnej manikúry by mala každá nevesta myslieť aj na svoje chodidlá a v dostatočnom predstihu pred svadbou si dopriať potrebnú starostlivosť. Chodidlá sú časťou tela, ktorej obvykle neprikladáme až takú pozornosť. Denne urobíme viac než 4 000 krokov preto si naše nohy zaslúžia odpočinok a kvalitnú starostlivosť. Obzvlášť v lete, kedy sa pri zvyšujúcej teplote nohy nadmerne potia. Starostlivosť o chodidlá nie je náročná a výsledok naozaj stojí za to.

Prečítajte si naše tipy ako na to!

Pozor na tvrdé a popraskané päty!

Stvrdnutá koža na pätách nie je práve esteticky príťažlivá. Platí to rovnako pre ženy aj mužov. Zanedbané chodidlá môžu začať na okrajoch tvrdnúť a praskať. Prečo je to tak? V dôsledku nadmerného potenia alebo trenia chodidiel v topánkach sa odumretá pokožka hromadí na okrajoch chodidiel, a postupne začína praskať. To, čo na začiatku vyzerá len ako estetický problém sa môže časom vďaka infekciám a zápalom zmeniť na problém zdravotný.  Určite odporúčame dodržiavať základné pravidlá starostlivosti o chodidlá:

  • Hygiena je základom starostlivosti. Chodidlá je nevyhnutné pri každom sprchovaní umyť mydlom a dôkladne osušiť. Ak chodidlá ostanú vlhké, zvýšite tak riziko vzniku nepríjemných plesní.
  • Po osušení nechajte nohám chvíľu čas na relax. Ak trpíte nadmerným rohovatením pokožky, doprajte im starostlivosť v podobe zmäkčujúceho krému Ziaja s AHA komplexom.  Zhrubnutú pokožku uvoľníte a zabránite ďalšiemu stvrdnutiu kože. Na popraskanú kožu zvoľte Ziaja regeneračný krém na popraskané chodidlá. Tento krém je vhodný aj pre diabetikov. Ďalším krokom je vyhladenie pokožky pomocou výživného krému na chodidlá. Vaše nohy budú hebké, hladké a hydratované.
  • Nezabúdajte tiež na každodennú výmenu ponožiek a pančúch. Uprednostnite prírodné materiály, ktoré sú priedušné a lepšie absorbujú vlhkosť. Noste pohodlnú, kvalitnú, najlepšie zdravotnú obuv.
  • Dôležitou súčasťou je aj pravidelné strihanie nechtov. Pozor, nikdy nie do oblúčika, ale vždy rovno.
  • Chodidlá sú v mnohých prípadoch ukazovateľom začínajúcich chorôb. Nohy môžu opúchať, vznikajú plesne alebo kurie oká. Všímajte si zmeny a predíďte problémom včas. Ak pociťujete na chodidlách nepríjemné svrbenie, použite Ziaja sprej na chodidlá proti plesniam a baktériám. Znižuje nadmerné potenie a zabraňuje vzniku nepríjemného zápachu.
  • Veľmi častým problémom sú aj nechtové mykózy. Aj keď ide skôr o povrchové choroby, sú nepríjemné a je lepšie sa im vyhnúť. Ak si chcete byť istí, vyskúšajte Ziaja blokátor potenia na chodidlá. Neutralizuje zápach, redukuje potenie a má antimikrobiálne účinky.

Odporúčame: Skákací hrad: Dopraj svojim svadobným hosťom poriadnu dávku zábavy!

Ziaja prípravky na chodidlá

Zdroj: Ziaja

Hydratáciou chodidiel a práve častí, ktoré sú náchylné na rohovatenie kože, ako sú päty, dosiahnete regenerovanú pokožku už po niekoľkých použitiach. Dôležité je vytvoriť si v starostlivosti rutinu a zachovať si ju bez ohľadu na to, či je leto alebo zima.

Pretože prevencia je vždy lepšia ako akákoľvek liečba! Presvedčte sa sami a pripravte sa na Váš veľký deň!

Pozri aj: Fotografie na svadbe ako súčasť výzdoby: Ako ich do nej zakomponovať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní