TEST: Čistiace a ošetrujúce prípravky z radu Nivea Derma Skin Clear

TEST: Čistiace a ošetrujúce prípravky z radu Nivea Derma Skin Clear

Dôkladné a zároveň šetrné čistenie pleti je základom pre zdravú a krásnu pleť. A to všetci veľmi dobre vieme. Na čistenie, ako aj následné ošetrovanie pokožky tváre, by sme si vždy mali vyberať produkty, ktoré spĺňajú požiadavky a potreby konkrétneho typu pleti. Ak je napríklad pleť citlivá, vyžaduje si jemné čistiace prípravky, ktoré ju zbytočne nepodráždia. Ak je veľmi suchá, ocení prípravky, ktoré hydratujú a zbytočne nevysušujú. 

V prípade problematickej pleti so sklonom k vyrážkam, čiernym bodkám, upchatým pórom a iným obdobným nedokonalostiam si zase pleť vyžaduje hĺbkovo čistiace prípravky s obsahom látok, ktoré proti menovaným problémom zabojujú. K takýmto zložkám možno priradiť aj kyselinu salicylovú či niacínamid. I tieto zložky, ako aj mnohé ďalšie, sa ukrývajú v novom rade obľúbenej značky Nivea.

Na trh prišiel rad Derma Skin Clear pre pleť so sklonom k výskytu nedokonalostí, ktorý poskytuje pleti hĺbkové čistenie a spomenuté pleťové problémy redukuje. Už za 7 dní má priniesť viditeľne čistejšiu a regenerovanú pleť. Na tieto novinky sa bližšie pozrieme v novej recenzii. Ako sa osvedčili v praxi?

čistiaci gél

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

gél na čistenie

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Čistiaci pleťový gél Derma Skin Clear

Prvým z nových produktov Derma Skin Clear je čistiaci pleťový gél. Ide o hĺbkovo čistiaci pleťový gél, ktorý prečisťuje póry, pleť zbavuje prebytočného mazu a rozjasňuje ju. V jeho zložení nájdeme kyselinu salicylovú a niacínamid, ktoré efektívne predchádzajú vzniku ďalších nedokonalostí, vrátane neželaných pupienkov. Kyselina salicylová má antibakteriálny účinok a podporuje obnovu pleti. Niacínamid pôsobí protizápalovo. 

Moje hodnotenie: Nový čistiaci gél z radu Derma Skin Clear má klasickú gélovitú konzistenciu, je číry a jeho vôňa je takmer neutrálna. Po pokožke sa ľahko kĺže a mierne pení. Stačí ho naozaj málinko na vyčistenie celej pleti, krku a dekoltu. Gél je podobný iným Nivea gélom na čistenie tváre, napríklad aj gélu z radu Hydra Skin Effect, ktorý som testovala v minulosti. Samozrejme, tento gél má iné účinné látky a je zameraný na boj s inými problémami pleti. 

Chcela som tým ale povedať, že za mňa je používanie čistiacich gélov značky Nivea vo všeobecnosti veľmi príjemné. Gél z radu Derma Skin Clear moju pokožku nedráždil, ale osobne nemám pleť citlivú. Pokožku mierne sťahoval, čo robí väčšina čistiacich prípravkov, nie však nejako nepríjemne. Mierne pnutie razom pominulo pri aplikácii ošetrujúcich prípravkov.

Prípravok čistí pleť dôkladne. Usudzujem to na základe toho, že patrím k tým, ktorých pleť je náchylná k výskytu nedokonalostí v prípade nedostatočného čistenia a zlej starostlivosti o pleť. Počas testovania, čo je vyše mesiaca, je moja pleť pekne udržiavaná v dobrom stave.

Čistiaci pleťový peeling Derma Skin Clear

Čistiaci pleťový peeling Derma Skin Clear šetrne čistí pleť bez vysúšania. Zbavuje ju odumretých buniek a prebytočného mazu a podporuje zlepšenie textúry pleti. Rovnako obsahuje kyselinu salicylovú a niacínamid, ktoré bojujú s upchatými pórmi a čiernymi bodkami. Určený na použitie 2 až 3 razy za týždeň. 

Moje hodnotenie: Peeling z radu Derma Skin Clear má priehľadnú gélovitú konzistenciu, v ktorej sú rozptýlené jemnejšie biele čiastočky a hrubšie zelené čiastočky. Osobne by som tento peeling označila za stredne silný – nie je jemný, ale ani veľmi silný. Mne osobne takéto peelingy vyhovujú, moja pleť nie je citlivá, takže nemám problém s tým, ak prípravok obsahuje aj väčšie čiastočky a nie je úplne jemný. 

Testovaný prípravok výborne prečistí mastnejšiu T-zónu a hlavne oblasť nosa, kde mávam problém s čiernymi bodkami. Pleť je po použití úplne hebučká, mierne stiahnutie pominie po aplikácii ošetrujúcich prípravkov. 

pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Čistiaca pleťová voda Derma Skin Clear

Čistiaca pleťová voda Derma Skin Clear obnovuje rovnováhu pleti po čistení. Pomáha ju hydratovať, zároveň ale odstraňuje nadmernú mastnotu. Neupcháva póry. Obsahuje kyselinu salicylovú, niacínamid a neobsahuje žiaden etylalkohol. Zabezpečuje dlhodobo svieži a čistý vzhľad pleti.

Moje hodnotenie: Osobne preferujem pleťové vody v spreji, ktoré aplikujem na tvár len jemným rozprašovačom. Nepoužívam vatové tampóny na odličovanie ani na nanášanie pleťovej vody. Pri čistiacej vode Derma Skin Clear som sa vynašla a aplikovala ju jednoducho tak, že som si trochu nakvapkala do rúk a jemne ju vtlačila do pleti. Tento spôsob aplikácie mi maximálne vyhovoval. 

Pleťová voda je mierne parfumovaná, má sčasti takú klasickú Nivea vôňu. Na pleti pôsobí príjemne, výborne eliminuje stiahnutie pokožky po čistení gélom alebo peelingom. 

Pozri náš ďalší test: NIVEA Profesionálne sérum Cellular Hyaluron

nočný exfoliátor

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

pleťový krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Nočný exfoliačný pleťový peeling Derma Skin Clear

Nočný exfoliačný pleťový peeling Derma Skin Clear obsahuje 8 % kyselinu glykolovú, salicylovú aj niacínamid. Kyselina glykolová umožňuje exfoliáciu pleti, pomáha proti nadmernému mazu a nedokonalostiam, a zároveň dodáva pleti hydratáciu. Nočný exfoliátor s antibakteriálnym účinkom podporuje prirodzený proces obnovy pleti, zanecháva ju čistejšiu a jemnejšiu. Prípravok sa používa raz denne v rámci večernej starostlivosti o pleť.

Moje hodnotenie: Tento prípravok ma z nového radu zaujal asi najviac, pretože som podobný kozmetický produkt ešte neskúšala. Ide vlastne o nočný pleťový krém s AHA a BHA kyselinami, ktorý pôsobí ako exfoliátor. Možné je ho používať samostatne v rámci večernej starostlivosti o pleť alebo v kombinácii s nočným krémom. Ja osobne som tieto dve metódy kombinovala, pretože niekedy som skrátka na pleti cítila, že potrebuje ešte aj výživný krémik.

Nočný exfoliátor má stredne hutnú konzistenciu, je jemne žltý a má pomerne výraznú vôňu, ktorú by som pokojne označila ako pánsku. S tým, že krém má akúsi pánsku vôňu, so mnou súhlasilo viacero osôb. Avšak, pri nanesení na pleť som už arómu produktu necítila, takže som s tým nemala žiaden problém.

Čo ma však pri používaní prekvapilo ešte viac je, že prípravok na pleti niekedy trošku štípe. Tento vedľajší efekt uvádza aj výrobca, je to z dôvodu obsahu spomínaných kyselín. Preto sa napríklad neodporúča aplikácia na podráždenú pokožku. Ja som štipkanie zaznamenala najmä počas prvých použití, prípadne neskôr v prípade aplikácie po použití peelingu. Výrobca tiež uvádza možnú zvýšenú citlivosť pokožky na slnko, rovnako z dôvodu obsahu AHA kyselín. Tento možný účinok som nezaznamenala.

Najskôr som z nočného exfoliátora mala zmiešané pocity, keďže trošku štípal a aj viac sťahoval pleť, postupne si ale pokožka naň zvykla. Ako som spomenula, niekedy ešte pociťujem potrebu naň naniesť nočný krém, inokedy nie. Po vyše mesiaci používania som ale s produktom veľmi spokojná. Ráno sa prebúdzam s úplne hebkou pleťou, jej celková štruktúra je na pohľad omnoho krajšia a zdravšia. 

test prípravkov Nivea

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam prípravky Nivea z radu Derma Skin Clear?

Nový rad Derma Skin Clear je z môjho pohľadu vydarený a jednotlivé produkty sa pridali k mnohým ďalším skvelým produktom značky Nivea. Ja som si najviac obľúbila nočný exfoliátor, hoci najskôr boli moje názory naň trochu zmiešané. Po viac ako mesiaci používania som s produktom veľmi spokojná, pretože sa ráno prebúdzam s hebkou pleťou, ktorá má viditeľne krajšiu a zdravšiu textúru. 

Vytknúť nemám čo ani čistiacemu gélu, ktorý pleť čistí naozaj dôkladne. Ak po čistení aplikujem aj pleťovú vodu, nepociťujem nadmerné pnutie a vysúšanie. A s posledným produktom z radu, teda peelingom, taktiež nemám zvlášť zásadný problém. Moja pleť nie je citlivá ani suchá, takže jej peeling, hoci nie je najjemnejší, nespôsobuje prakticky žiadne podráždenie. Mne sila peelingu vyhovuje, nie som si však istá vhodnosťou v prípade veľmi citlivej pleti. 

Za mňa môžem odporučiť produkty práve problematickej pleti, pre ktorú sú aj určené. Mne prípravky pomáhajú udržiavať pleť čistú a bez vyrážok a zlepšili mi stav čiernych bodiek a rozšírených pórov v okolí nosa. Tieto štyri prípravky z nového radu spolu fungujú veľmi dobre a práve ich vzájomná kombinácia napomáha k dosiahnutiu lepších výsledkov. Na záver by som ešte doplnila, aby ste nezabudli pri rannej starostlivosti o pleť aj krém s SPF. Aj slniečko totiž prispieva k vzniku rôznych problémov na pleti. 

Pozri si aj náš videotest pleťových mydiel Nivea Magic Bar:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 03.04.23 16:04

MR
karma
114.00

práve teraz som začala používať túto radu kozmetických výrobkov, som zvedavá na účinky

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 21.07.23 21:56

JK
karma
100.00

Manželka kupuje Niveu

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 26.07.23 11:14

MR
karma
-1.00

mám z tejto sady všetky 4 produkty som veľmi spokojná odporúčam všetkými 10

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 20.12.23 08:52

AS
karma
-1.00

vyskúšala som čistiaci gél z tejto rady a za mňa super, nivea je overená značka, na ktorú sa môžem spoľahnúť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní