Kráľovské svadby majú spoločných viacero prvkov. Uhádneš, ktoré to sú?

Kráľovské svadby majú spoločných viacero prvkov. Uhádneš, ktoré to sú?

Vedeli ste o tom, že kráľovské svadby majú toho nemálo spoločné? Je bežné, že rôzne kúty sveta majú, čo sa svadieb týka, iné rituály či tradície. A rovnako i v kráľovskej rodine môžeme počas svadobného obradu a osláv pozorovať isté rovnaké prvky. Prečítajte si o 5 podobnostiach, ktoré má každá kráľovská svadba!

1. Novomanželský bozk na balkóne

Jednoznačne musíme začať tou najromantickejšou časťou zo všetkých – novomanželským bozkom na balkóne. Aj keď kráľovský pár vždy spečatí manželstvo bozkom už v kostole, tak ako sa patrí, najdôležitejšie je, keď predstúpia pred svoj ľud a urobia tak verejne. Mala ho Diana, Kate, ale aj iné princezné a šľachtičné.

Odporúčame: V boji proti padaniu vlasov prichádza na scénu slovenská zelenina

kráľovská rodina

Zdroj: Thomas Dutour / Shutterstock.com

2. Veľmi, veľmi, veľmi vysoká torta

Čo by to bolo za svadbu bez poriadnej svadobnej torty? Keďže by mal zo svadobnej torty ochutnať naozaj každý svadobčan, kráľovské rodiny to majú ťažké... Musia zariadiť, aby bola torta dostatočne veľká, aby nakŕmila stovky a stovky hostí. Takže na mieste je hneď niekoľko veľkých poschodí, z čoho vzniká naozaj veľmi vysoké tortisko.

3. Uniforma

Všimli ste si, že kráľovský ženích nikdy nenosí čierno-biely oblek, ale uniformu? Je to tak, aj Harry sa musí pripraviť na to, že z neho žiaden čierno-biely elegán nebude. Myslíme, že s tým nebude mať problém, keďže má k armáde veľmi blízko.

Odporúčame: Vtipné fotky z detstva – ako sa o deti starajú matky a ako otcovia?

svadba

Zdroj: Mr Pics / Shutterstock.com

4. Šaty s dlhým rukávom

Tradíciou je, že kráľovské nevesty majú vždy honosné svadobné šaty. Ale zaujímavé je, že trendy, ako sú šaty na ramienka alebo korzetové šaty bez ramienok, sa na kráľovských svadbách nenosia. Nevesta má vždy zahalené ramená, dokonca aj celé ruky. 

5. Závoj a biela kytica

Zaručene každá kráľovská nevesta má vo svoj svadobný deň závoj a kyticu z bielych kvetov. Aspoň v Británii sú biele kvety naozaj povestné a tradičné. Hovorí sa, že to zaviedla kráľovná Viktória, ktorá mala svadobnú kyticu vyrobenú z kvetov z vlastnej záhrady. P.S.: Keď sa bavíme o kytici, na kráľovskej svadbe slobodné svadobčanky kyticu nechytajú.

Inšpiruj sa: 3 veci, ktoré by ste o ženách nepovedali: Rozchod prežívajú menej intenzívne

Zdroj úvodnej foto: Blueskynet / Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní