Novinky zo sveta kníh - marec 2024 z vydavateľstva GRADA

Novinky zo sveta kníh - marec 2024 z vydavateľstva GRADA

V marci 2024 prináša vydavateľstvo GRADA na knižný trh pútavé novinky, ktoré očarí všetkých milovníkov literatúry. S rozmanitou ponukou titulov sa zameriavame na najnovšie trendy a inovácie vo svete kníh. Od odborných publikácií, cez beletriu až po knihy pre deti a mládež, GRADA má pre každého niečo, čo rozšíri obzory a ponúkne hodiny kvalitného čítania.
 

MOJE ŠIALENÉ NÁPADY

Bernardo Zannoni 

Debutový román ocenený literárnou cenou Premio Campiello 

Toto je trpký príbeh života jednej kuny. Medzi stromami hlbokých lesov, trávnatými kopcami, podzemnými brlohmi a vidiekom, ktorý si podmanil človek sa odkrýva príbeh o zvierati odlišnom od všetkých ostatných. Malý Archy sa narodil jednej zimnej noci spolu so svojimi súrodencami matke, ktorej zabili partnera a ona ostala na ich výchovu sama. Zvieratá v tejto knihe rozprávajú, jedia z tanierov, používajú riady, stoly, postele, zapaľujú oheň, no ich svet zostáva tvrdým a nemilosrdným bojom o prežitie. Ženie ich pud a inštinkt, dominuje najsilnejší a porazený si musí poradiť sám. Matka cíti chabosť svojho syna a tak vymení Archyho u úžerníka za jeden a pol sliepky. Jeho nový pán sa volá Solomon. Je to starý lišiak zahalený tajomstvami, ktorý žije hore na kopci. Medzi hrôzou a úžasom, neúprosným plynutím ročných období a novými túžbami sa medzi Archyho labkami vynárajú záhady a tajomstvá. Archy bude čoraz menej zviera, tichý zázrak lesa, anomália.  

Na stránkach tejto knihy sa vynára zázrak pútavého rozprávania, ktoré čitateľa sprevádza svetom, ktorý nie je ľudský no zároveň ho konfrontuje s bazálnymi otázkami nášho ľudského bytia. Ľudský svet ako aj naše konanie má často zvieracie prejavy a autor nás v tomto románe konfrontuje porovnaním a prelínaním zvieracieho a ľudského bytia. Moje šialené nápady je ambiciózny román, ktorý napísal iba dvadsaťpäťročný autor. Je to záblesk nádeje svetlej budúcnosti pre tých, ktorí žijú knihami. 

MOJE ŠIALENÉ NÁPADY  Bernardo Zannoni 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

CHLAPEC V KOPAČKÁCH - FUTBALOVÝ KEMP

Markéta Bolfová, Lukáš Fibrich 

Malí futbalisti opäť zažívajú kopu dobrodružstiev 

Hurá, začali sa prázdniny! Tomáša a  jeho kamarátov čakajú dva mesiace voľna, huncútstiev, a hlavne futbalu! Veď kto by chcel v lete zostať zavretý doma, keď sa radšej môže vydať do prírody na futbalové sústredenie? Tréner Kamil si pre chlapcov aj dievčatá z tímu prichystal kopu zábavy. Lenže ako by to bolo, keby našich hrdinov nečakalo aj nejaké to dobrodružstvo? Zaujme ich prípad ukradnutej vlajky a  posnažia sa rozlúštiť aj záhadu kocúra Fantóma. Skvelá partia malých futbalistov sa počas tohto leta rozhodne nebude nudiť. 

CHLAPEC V KOPAČKÁCH - FUTBALOVÝ KEMP  Markéta Bolfová, Lukáš Fibrich 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

AHOJ, TU JE SAM

Dustin Thao 

Ako sa môžeš pohnúť ďalej, keď je v hre všetko, čo miluješ? 

Dojímavý román o láske a strate a tiež o tom, čo skutočne znamená rozlúčiť sa. 

Sedemnásťročná Julie Clarková si svoju budúcnosť naplánovala do najmenších detailov. S priateľom Samom odídu z malého mesta, spoločne pôjdu na vysokú školu a nasledujúce leto strávia v Japonsku. Lenže Sam zomrie. A všetko sa razom zmení. 

Zdrvená Julie sa neukáže na pohrebe, zbaví sa všetkých Samových vecí a pokúša sa naňho zabudnúť. Lenže odkaz, ktorý jej zanechal v ročenke, ju opäť prenesie do minulosti. Julie zúfalo túži naposledy počuť jeho hlas, a tak vytočí Samovo číslo, aby si vypočula nahrávku v jeho hlasovej schránke. A Sam... jej telefón zodvihne. 

Toto spojenie však nemá trvať večne. Keď však opäť počuje Samov hlas, Julie sa doňho zasa zamiluje a s každým ďalším telefonátom je pre ňu čoraz ťažšie nechať ho odísť. 

AHOJ, TU JE SAM   Dustin Thao 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

PIESEŇ VLKA

TJ Klune 

Svorka. Láska. Zrada.  

Bennettovci nie sú len obyčajná rodina. Skrývajú temné tajomstvo, ktoré jedného dňa všetko zmení.  

Keď Ox dosiahne vek dvanásť rokov, jeho otec mu uštedrí cennú lekciu: Ox nestojí za nič a ľudia ho nikdy nepochopia.  

O štyri roky neskôr sa do susedného domu nasťahuje energická rodina Bennettovcov aj so svojím temným tajomstvom. Ich najmladší syn Joe sa zrazu prekvapivo stáva prvým a jediným Oxovým spojencom. No nie na dlho. Mestom otrasie vražda, ktorá Oxovi vypáli do srdca obrovskú dieru. Vypuknú nepokoje a Joe musí utiecť. Oxa zanecháva zdrveného a zničeného.  

Vo chvíli, keď to Ox najmenej očakáva, sa však Joe po rokoch znova vracia... 

PIESEŇ VLKA  TJ Klune 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

TICHÝ PLAČ

Lisa Reganová 

Podarí sa Josie Quinnovej včas rozohnať hmlu lží? 

Keď je sedemročná Lucy Rossová unesená z kolotoča v dentonskom mestskom parku, detektívka Josie Quinnová sa aj so svojim tímom zapojí do usilovného pátrania. Je to práve ona, kto nájde Lucin trblietavý motýlí batôžtek, vo vnútri ktorého je napchatý odkaz s ničivým posolstvom: Zdvihni telefón, alebo tvoje dievčatko zomrie... Druhý deň získajú Lucini rodičia aj policajný tím a FBI na chvíľku nádej, keď zdvihnú hovor a myslia si, že volá opatrovateľka - namiesto toho sa však na linke ozve mrazivý mužský hlas. Polícia sa ponáhľa do bytu pestúnky, len aby našla jej bezvládne telo v spleti prestieradiel na posteli. Každý nový telefonát od niekoho prepojeného s rodinou končí šokujúcim nálezom ďalšieho tela. Zvrátený vrah sa chce evidentne pomstiť a nezastaví sa, kým rodina Rossových nebude na kolenách...Intuícia Josii napovedá, že Lucini rodičia jej nehovoria celú pravdu, ale niečo jej stále bráni v tom, aby prenikla do prípadu hlbšie. Možno je to jej vlastné tajomstvo? Má Josie dosť síl na to, aby tento prípad vyriešila? Pokiaľ chce Lucy priviesť domov živú, nemá na výber... 

TICHÝ PLAČ  Lisa Reganová 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

TERAPEUTICKÉ VYUŽITIE TEJPOVANIA 

Jitka Kobrová, Robert Válka 

Techniky tejpovania a princíp pôsobenia metódy vo fyzioterapii, rehabilitačnej medicíne aj terapii u športovcov. 

Kniha komplexne spracováva problematiku tejpovania. Tejpovanie je v súčasnosti jednou z najpopulárnejších metód vo fyzioterapii, rehabilitačnej medicíne aj terapii u športovcov. Kniha prináša okrem praktického využitia pri konkrétnych diagnózach a klinických stavoch aj podrobný popis techník tejpovania a princíp jeho pôsobenia na organizmus. Popisuje aj históriu tejpovania a fyziológiu účinkov tejpovania v závislosti od jeho vlastností. Je určená športovým lekárom, ortopédom, fyzioterapeutom, ergoterapeutom, lekárskym aj nelekárskym odborníkom a je vhodná aj pre študentov bakalárskych a magisterských zdravotníckych odborov.   

TERAPEUTICKÉ VYUŽITIE TEJPOVANIA  Jitka Kobrová, Robert Válka 

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková

MANAŽMENT SOCIÁLNYCH SIETÍ

Martin Kuchta, Michal Jankovič

Sociálne médiá ako marketingový a komunikačný nástroj 

Sociálne siete zmenili pohľad na marketingovú komunikáciu na internete. Internetoví používatelia sa z pasívnych príjemcov marketingových správ stali aktívnymi účastníkmi konverzácie, nad ktorou má firma limitovanú kontrolu. Manažment sociálnych sietí prináša komplexný pohľad na sociálne siete, ich vplyv na marketing, firmu a spoločnosť ako takú. Ponúka prehľad sociálnymi sieťami a detailne sa venuje sociálnym sieťam relevantným pre lokálny trh. Na manažment jednotlivých sociálnych sietí sa pozerá z obsahového aj z výkonnostného hľadiska a čitateľovi buduje poznatkovú bázu potrebnú pre efektívny manažment sociálnych sietí. 

MANAŽMENT SOCIÁLNYCH SIETÍ   Martin Kuchta, Michal Jankovič

Zdroj: Redakcia - Alena Čabáková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní