Zimná turistika: Prečo je prospešná a ako sa na ňu pripraviť?

Zimná turistika: Prečo je prospešná a ako sa na ňu pripraviť?

Zimná turistika v sebe ukrýva pre naše telo množstvo benefitov. Napriek náročnému počasiu nám ponúka možnosť vychutnať si prírodu, získať zdravý tréning a obklopovať sa čistým vzduchom. Pred výstupom na túry v zime je však dôležité mať správnu výbavu a podporiť sa základnými informáciami.

Zdravý a zábavný tréning pre telo aj myseľ

Zimná turistika nie je len o prechádzkach v zasnežených krajinách. Je to aj vynikajúci tréning pre telo. Chôdza po snehu alebo na zasnežených chodníkoch aktivuje množstvo svalov a zlepšuje kondíciu. Okrem toho čistý vzduch, ktorý dýchame, má pozitívny vplyv na dýchacie cesty a celkový pocit zdravia.

Tatranská Lomnica: Lyžovanie v srdci Tatier

Ak vám prídu prechádzky alebo túry nudné a uprednostňujete skôr niečo aktívnejšie. Tatranská Lomnica ponúka lyžovanie, vďaka ktorému si môžete zasnežené svahy vychutnať uprostred nádhernej horskej scenérie a zároveň sa máte kde ubytovať.

Záporné Ióny: Prínos čistého prostredia

Zimné a vo všeobecnosti prírodné prostredie je plné záporných iónov, ktoré majú pozitívny vplyv na náš organizmus. Zvyšujú hladiny serotonínu, tzv. "hormónu šťastia", čo vedie k zlepšeniu nálady a zníženiu únavy. Taktiež podporujú lepšie fungovanie pľúc a zlepšujú kvalitu spánku.

Nezabudnite na dôležitú výbavu a potreby

Pred vyrazením na túry v zime je nevyhnutné mať aj správnu výbavu. Ako prvé nezabudnite na termooblečenie, náležitú obuv, mapy, navigáciu a prípadne základné lieky. V niektorých prípadoch možno oceníte aj špeciálne poľovnícke potreby, ktoré sa môžu pochváliť vynikajúcimi vlastnosťami a vysokou kvalitou.

Zimná turistika je vynikajúcou príležitosťou pre pohyb, aktívny relax a užívanie si krás prírody. Aby ste si ale túto skúsenosť naplno využili, je dôležité pripraviť sa správnou výbavou a zohľadniť benefity, ktoré vám toto čisté zimné prostredie ponúka.

Zdroj úvodnej fotky: Song_about_summer/Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní