Pizza alebo cereálie - čo je podľa vás zdravšie? Budete prekvapení!

Pizza alebo cereálie - čo je podľa vás zdravšie? Budete prekvapení!
  • 06.04.2023
  • Lenka Biba Slovak

Pizza či cereálie – stojíte aj vy, najmä v prípade vašich detí, pred touto voľbou? Čo im dať na skoršiu večeru či snack počas dňa? Väčšina detí a teenegarov pravdepodobne ihneď zvolí pizzu, aj keď vy by ste na ich tanieroch asi radšej videli práve cereálie s mliekom.

Ako to teda skutočne je? Ktorá možnosť voľby je lepšia a zdravšia? Dnes sa pozrieme bližšie na porovnanie pizze a (sladkých) cereálií, ktorého výsledok vás možno aj prekvapí.

Pizza verzus cereálie

Nakŕmiť svoje deti zdravým jedlom je rovnako jednoduché ako objednať si pizzu. Skutočne! Všetko je to iba o správnom výbere ideálne čerstvých a výživných potravín, ich úprave a kombinácií chutí.

Ale, vedeli ste, že kúsok pizze má takmer rovnaké množstvo kalórií ako miska cereálií s mliekom? Možno budete prekvapení – priemerný kúsok pizze a miska cereálií s plnotučným mliekom ich má skoro rovnako.

Odporúčame: Vzťahy nemusia byť komplikované: TOTO je 5 vecí, ktoré partnerovi radšej nerobte

Pizza verzus cereálie - obsah proteínov

Zvoliť si na večeru kúsok pizze (nie celú) je pravdepodobne zdravšia alternatíva, ako keď padne voľba na misku sladkých cereálií s mliekom. Konzumácia obilnín, najmä sladkých druhov, nemusí byť vždy ideálne a správne.

Pizza obsahuje oveľa viac proteínov, ktoré vás zasýtia najmä počas dňa. Zdá sa, že bielkoviny sú vždy horúcou témou, pokiaľ ide o výživu, a mnohí ľudia sa obávajú ich dostatočného množstva. V skutočnosti by sme mali zjesť:

  • 0,36 gramov bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti.

Pre priemernú ženu to predstavuje asi 46 gramov bielkovín denne. Zatiaľ čo sladké cereálie často spôsobujú výkyvy nálad i energie počas dňa, pizza vás dokáže stabilizovať.

Prečo je pizza taká obľúbená?

Domnievame sa, že nielen kvôli svojej chuti, ale aj variabilite. To znamená, že či si ju zrovna objednáte alebo dáte prednosť jej príprave doma, máte doslova neobmedzené možnosti v tom, čo si na ňu dáte.

Na svoje si tak môžu prísť vegetariáni, milovníci mäsa, milovníci syra, morských plodov, veľkého množstva zeleniny, hríbov, olív, tradičných chutí vajíčka či klobásky a podobne. Jednoducho – určite nájdete tú ideálnu pizzu ako pre seba, tak aj pre svoje deti.

Prečo sú obľúbené aj cereálie?

Milovníci cereálií majú taktiež dosť široký výber a kombináciu chutí. Nemusia si ich nasypať iba do misky s mliekom, ale obľúbenou možnosťou je aj konzumácia s bielym jogurtom, čerstvým ovocím, semiačkami – chia či slnečnicovými, pričom aj výber samotných cereálií má už dnes značne neobmedzené možnosti.

Takže, na svoje si príde jednoducho každý.

Neprehliadnite: Raňajky a kalórie: Koľko ich prijímať, aby ste mali dostatok energie?

Ktorému jedlu dáte prednosť vy?

Či už stojíte na jednej alebo druhej strane, alebo si radi doprajete pizzu aj cereálie, nezabúdajte na základné pravidlo – VŠETKO S MIEROU.

Nepríjemný pocit plnosti či nebodaj nejaké to kilo navyše sa môže na vás nalepiť po konzumácii oboch týchto jedál, ak to preženiete s množstvom a nezdravou kombináciou ingrediencií.

Tipy na prípravu pizze od KAMzaKRÁSOU.sk:

Tipy na prípravu cereálií od KAMzaKRÁSOU.sk:

- Anketa

ČO MÁTE RADŠEJ?

Odpovedalo 31 ľudí  

pizzu
74%
cereálie
26%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní