Vzťahy nemusia byť komplikované: TOTO je 5 vecí, ktoré partnerovi radšej nerobte

Vzťahy nemusia byť komplikované: TOTO je 5 vecí, ktoré partnerovi radšej nerobte
  • 25.03.2023
  • Michaela Krivdová

Konečne ste našli toho pravého a od samej lásky by ste mu zniesli aj modré z neba? Spomaľte. Práve to môže byť dôvodom, prečo vám vzťahy opakovane nevychádzajú.

Doprajte si vzájomný priestor a nevytvárajte tlak. A hoci to môžete myslieť akokoľvek dobre, niektoré veci mužov odrádzajú. Ak je všetkého príliš, prehnaná pozornosť a starostlivosť môžu byť dôvodom na rozchod. Viete, čím muža skôr od seba odoženiete ako pripútate?

1. Nesnažte sa ho zachrániť

Nech už ste sa streli za akýchkoľvek okolností a v akomkoľvek životnom období, nepreberajte za partnera zodpovednosť. Má problémy v práci, s rodičmi, ex-partnerkou či dokonca problémy finančné? Dovoľte mu, nech si ich vyrieši svojim tempom aj spôsobom. Buďte mu oporou, vypočujte ho, ale nesnažte sa spasiť jeho a celý svet. V opačnom prípade v ňom vzbudíte pocit menejcennosti či neschopnosti. A on zaručene vycúva.

2. Nepoučujte ho

Nezabúdajte na to, že ste jeho partnerka, nie matka. Nesnažte sa ho preto poúčať či odporúčať mu, čo by mal či nemal urobiť. Nehodnoťte jeho skutky, on sám najlepšie vie, prečo sa v danej situácii tak rozhodol. Podpora a chápavý rozhovor sú prospešnejšie, ako urobiť z neho neschopného chlapca, ktorý potrebuje vašu pomoc.

3. Neľutujte ho

Jedným z hlavných pilierov zdravého vzťahu je vzájomná úcta, dôvera a podpora. A hoci sa nachádza v ťažkej životnej situácii, môžete byť jeho bútľavou vŕbou, ale nie ramenom, na ktoré sa vždy príde vyplakať. Neprehlbujte ani nevzbudzujte v ňom pocit, že je neschopný chudáčik, ktorý si každý večer potrebuje len pozúfať. Buďte pre neho skôr inšpiráciou, ako veci robiť inak. Bez nátlaku!

4. Nemeňte sa kvôli nemu

Má váš partner ambície „urobiť“ z vás na pohľad inú ženy. Núti vás zmeniť účes, štýl obliekania či dokonca schudnúť? Vybral si vás takú, aká ste a ak mu časom začne niečo prekážať, je to len jeho problém. Nenechajte sa zmanipulovať a dotlačiť do kúta. Stále sa nevzdáva? Potom to rozhodne nebude láska.

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ: Je online zoznamka rajom pre podvodníkov? 5 klamstiev, pri ktorých zbystrite!

5. Neobetujte mu svoj život

Muži milujú samostatné ženy. Ženy, ktoré majú svoje záľuby či priateľov. Ak sa ten váš rozhodol, že bude pre vás najlepšie, aby ste sa ich vzdala, niekde bude problém. Možno sa začína prejavovať jeho žiarlivostná a majetnícka stránka. Neobetujte mužovi svoj život, lebo ak jedného dňa odíde, zostanete úplne sama.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní