Účes môže o človeku prezradiť veľa! Aká je vaša osobnosť podľa strihu a farby vlasov?

Účes môže o človeku prezradiť veľa! Aká je vaša osobnosť podľa strihu a farby vlasov?
  • 14.02.2023
  • Lenka Biba Slovak

Čo hovorí váš účes o vašej osobnosti? Dlhé, krátke, kučeravé alebo rovné vlasy – to všetko o nás hovorí veľmi veľa. Aj keď nie je vždy správne posudzovať knihu podľa obalu, práve náš účes, strih a celkový vlasový styling neverbálne napovedá, kto sme a ako žijeme.

Ženy kladú veľký dôraz na účes. Je to jediná fyzická vlastnosť, ktorú možno ľahko zmeniť bez veľkej snahy, ako je to napríklad v prípade straty hmotnosti a s tým súvisiacej diéty. Krátke alebo skrátené účesy na žene sú vnímané ako veľmi sebavedomé účesy, ale paradoxne iba vtedy, ak sú ženy štíhle a fit.

Rovné vlasy sú vnímané ako formálnejšie a decentnejšie, najmä ak sú strihané nad ramená, zatiaľ čo dlhšie rozpustené vlasy naznačujú menej profesionálny „image" v mužskom dominantnom svete podnikania.

Krátke vlasy tiež znamenajú, že neradi strácate čas s vlasmi a nechávate si viac času na iné veci. A ako je to vo vašom prípade?

Účes

V prípade voľby účesu by mala byť rozhodujúca vaša tvár. Prečo? Rámom tváre sa totiž stávajú vaše vlasy! A tie sú v konečnom dôsledku dôležitejšie ako tvár samotná. Ak sa zmení rám tváre, vidíme zrazu celkom iného človeka.

A výsledkom je, že s rôznym štýlom vlasov spájame aj rôzne charakterové črty.

Odporúčame: Manželstvo: Čo hovorí váš manželský horoskop o vašej spoločnej budúcnosti?

Kučeravé a vlnité vlasy

Kučeravé a vlnité vlasy znamenajú, že milujete zábavu, preto človeka s kučeravými vlasmi často neberieme veľmi vážne. No tí s hustými a vlnitými vlasmi sú považovaní za kreatívnych, zatiaľ čo samotné husté vlasy ukazujú, že máte silnú vôľu.

Tí s rovnými vlasmi, ktorí si ich natáčajú, zase túžia po väčšom dobrodružstve vo svojom živote, zatiaľ čo tí s kučeravými vlasmi, ktorí si ich vyrovnávajú, chcú menej chaotický život, ktorý im poskytne viac pokoja a kontroly.

Dokonalý vlasový styling

Vlasy s dokonalým stylingom naznačujú, že ste až príliš sebakritická. Každý vlas musí byť dokonale v línii – to ukazuje na rozmarnosť a povrchné nazeranie na život.

Druhou stranou mince sú tí, ktorí si hádžu vlasy do nedbalých copíkov alebo vrkočov, čím ukazujú, že uprednostňujú potreby ostatných pred tými svojimi.

Krátke vlasy

Krátke a aj trochu strapaté vlasy pôsobia nielen sebavedomo, ale aj rozhľadene, spoločensky a cieľavedome. Vďaka tomu je tento účes ideálny napríklad na rozbehnutie kariéry, ako aj vlastné projekty, v ktorých ste sami sebe pánom.

Stredne dlhé vlasy

Stredne dlhé a ležérne vlasy pôsobia na okolie inteligentne, priateľsky, zdvorilo a zároveň aj bezstarostne. Táto dĺžka vlasov je ideálna, čo sa týka nadväzovania nových kontaktov, ale aj úspešných vystúpení napríklad aj na verejnosti.

Dlhé vlasy

Dlhé a hladké vlasy sa spájajú predovšetkým s veľkou dávkou sexepílu. Ak ste práve vy nositeľkou dlhej hrivy, využite jej odkaz a posolstvo a praktický cop alebo drdol odložte na doma!

Asymetrické účesy

Asymetrické účesy ukazujú, že žena je zábavnejšia, dobrodružnejšia a nadšená – nie ako niekto s tupým strihom. Tupé strihy hovoria o človeku, že je priamy a vecný.

Tí, ktorí si vyberajú možnosť vyholenej hlavy, bývajú veľkými romantikmi.

Farba vlasov

O vašej osobnosti hovorí aj výber farby. Blondínky dostávajú viac pozornosti, ale sú považované za menej inteligentné, zatiaľ čo brunetky sú považované za tajomné.

V súčasnosti je trendom ísť cestou prirodzenosti a nechať si aj šedivú farbu, čo ukazuje sebadôveru a sebaistotu – a to tvárou v tvár spoločnosti, ktorá neraz vekovo diskriminuje.

Svetlé farbené vlasy ukazujú buď rebéliu alebo potrebu pozornosti. Prirodzené ryšavky sú zaradené do kategórie ohnivých, zatiaľ čo farbené ryšavky sa považujú za hľadačov pozornosti.

Neprehliadnite: Reese Witherspoon - čomu vďačí za svoju dokonalú postavu?

Cestička naľavo

Pokiaľ si češete vlasy naľavo, pôsobíte na ostatných ako inteligentné, dôveryhodné a ambiciózne ženy.

Možno preto, že s ľavou hemisférou mozgu sú spojené tieto vlastnosti:

  • logika,
  • analytické myslenie,
  • vodcovské vlastnosti.

Cestička napravo

V tomto prípade ide o pravý opak, nakoľko u týchto žien hrajú prvenstvo pocity a emócie. Preto od vás vaše okolie podvedome očakáva vrúcneho a citlivého človeka a rozhodnutia, ktoré spravíte, by mali vychádzať z vášho srdca.

Cestička uprostred

Cestička vo vlasoch uprostred signalizuje:

  • harmóniu a
  • rovnováhu.

A to priamo medzi pravou a ľavou hemisférou mozgu.

Účes - osobnosť - charakter

Naše účesy umožňujú ostatným nahliadnuť do našej osobnosti. Ak cítite potrebu zmeny, stačí ísť do kaderníckeho salónu a nájsť nový spôsob, ako sa vyjadriť.

Žena počas svojho života veľakrát zmení svoj účes, čo môže byť ale aj znakom jej neustále sa vyvíjajúcej osobnosti a zamerania v živote.

Odporúčame aj: Kam na dovolenku v roku 2023? Máme zoznam TOP destinácií!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní