Séria Behaj lesmi prináša revolučné ekologické vychytávky

Séria Behaj lesmi prináša revolučné ekologické vychytávky

Séria Behaj lesmi sa po roku vracia na Slovensko. Aktuálny ročník láka viacerými novinkami. Okrem dvoch nových krásnych lokalít v Čičmanoch a Bachledovej doline, prináša podujatie spolu s partnerom Dr.Max revolučné vychytávky v oblasti ekológie. Novinky čakajú bežcov a ich „sprievod“ aj v oblasti starostlivosti o zdravie na miestach pretekov v špecializovanom stane.

EKOLOGICKÉ VYCHYTÁVKY - revolučné značenie trás a medaile z prírodných materiálov

Čistota prírody a udržateľnosť lesov, kde sa  behy konajú, sú pre organizátorov Behaj lesmi prioritou. Preto v spolupráci s partnerom nielen ekológie lekárňami Dr.Max pripravili unikátne opatrenia v oblasti ochrany životného prostredia. V tohtoročnej sezóne budú použité dokonale rozložiteľné ekologické značenie pretekárskych trás z materiálu Solubag, ktorý je možné používať opakovane a v prírode sa rozpustí už po 180 dňoch. Ide o špeciálne vyrobený a upravený polyvinylalkohol (PVA), ktorý je z prírodných zdrojov a vrátane potlače je úplne netoxický. Ak by sa predsa len stalo, že po pretekoch kúsok značenia v lese zostane, budú to iba také látky, ktoré sa v pôde už prirodzene nachádzajú. „Našou snahou je ekologické a udržateľné smerovanie celého seriálu, pretože si uvedomujeme, že o prírodu sa treba starať, obzvlášť potom o lokality, v ktorých preteky organizujeme. Udržateľnosť celého seriálu a rešpekt k prírode je pre nás skrátka jednou zo základných hodnôt. Sme veľmi radi, že ju môžeme zdieľať spoločne s Dr.Max, ktorí nám v tomto ohľade veľmi pomáhajú a sú pre nás kľúčovým partnerom, s ktorým sa darí jednotlivé ekologické kroky realizovať,“ uvádza Jan Hejda, projektový manažér Behaj lesmi.

Okrem zavedených prvkov ako znovupoužiteľné kelímky a rozpustné tašky, ktoré mali úspešnú premiéru vlani, sa koncept udržateľnosti rozširuje tento rok o triedenie BIO odpadu a plechoviek. Za týmto krokom stojí najmä ambícia nadviazať na približne 2 445 kg správne vytriedeného odpadu z ostatného ročníka. Udržateľnosť je doslova hmatateľná aj v nových trendových ekologických medailách, ktoré sú vyrobené z čisto prírodných materiálov a bez akýchkoľvek chemických prísad. Aby toho nebolo málo, stuhy na medaile sú vyrobené zo 100 % recyklovaného plastu.

Odporúčame: Beh s nadváhou: Ako začať, keď ste sa doposiaľ nehýbali?

aktívny pohyb

Zdroj: Dr.Max

PODPORA AKTÍVNEHO POHYBU PRE CELÉ RODINY

Zvyšovanie povedomia a dôležitosti prevencie zdravia, aktívneho pohybu a zameranie sa na starostlivosti o rodiny sú dlhodobo prítomné vo viacerých aktivitách lekárni Dr.Max, ktoré sú realizované v priebehu roka aj mimo podujatia Behaj lesmi. Aktívny pohyb a pobyt v prírode sú vynikajúce prostriedky ako sa udržať v dobrej fyzickej  či mentálnej kondícií a prispievať tak k zlepšeniu celkového zdravotného stavu.  „V podpore aktívneho životného štýlu pri budovaní pevného zdravia vidíme veľký zmysel. Ako poskytovateľ lekárenskej starostlivosti sa snažíme viesť ľudí k prevencii a šport je ideálnou cestou ako to dosiahnuť. Minuloročné podujatie Behaj lesmi ukázalo, že naša podpora mala zmysel. Mám radosť, že sme spolu verejnosti ponúkli nový krásny koncept, kde sa snúbi, trávenie voľného času celých rodín, aktívny pohyb a pobyt v krásnej slovenskej prírode. Úprimne sa teším na aktuálny ročník, do ktorého vstupujeme aj my s viacerými novinkami. Tie budú verím pre všetkých príjemným spestrením a prispejú k celkovej atmosfére a fantastickému zážitku,“  hovorí Andrej Križan, komerčný riaditeľ lekární Dr.Max Slovensko, ktoré vystupujú ako hlavný partner Behaj lesmi, titulárny partner detských pretekov a partner ekológie. „Od účastníkov, ale aj od dodávateľov a partnerov sme po minuloročnej premiérovej sezóne dostali skvelú spätnú väzbu. Aj z toho dôvodu sme sa rozhodli seriál v tomto roku rozšíriť o dva nové preteky, ktoré ponúknu ďalšie bežecké dobrodružstvo v krásnych a unikátnych lokalitách,“ dopĺňa za organizátora ambíciu pokračovať v skvele naštartovanom projekte Behaj lesmi projektový manažér podujatia, Jan Hejda.

STAROSTLIVOSŤ O BEŽCOV A NÁVŠTEVNÍKOV

Krásna príroda, v ktorej sa budú jednotlivé behy konať si zaslúži mimoriadnu pozornosť a opateru. Lekárne Dr.Max ako hlavný partner podujatia a titulárny partner detských pretekov však s rovnakou váhou a záujmom  pristupujú k starostlivosti o bežcov a návštevníkov podujatia.  Čo všetko pre pretekárov a širokú verejnosť pripravuje nájdete na webe behajlesmi.sk.

Osvedčené benefity pre bežcov, ako sú bezplatné občerstvenie, doplnenie potrebných vitamínov, zapožičanie a použitie repelentov, čistiacich gélov čí náplastí nebude v obľúbenom stane Dr.Max tento rok opäť chýbať dermoporadestvo či možnosť segmentálnej analýzy celého tela. Aktivity a servis pre bežcov, ale aj ostatných návštevníkov podujatia budú v tohtoročnej sezóne doplnené o atraktívnu novinku. Tou je tzv. spirometria. Vďaka tejto funkčnej diagnostike pľúc v zastúpení profesionálneho športového diagnostika získajú záujemci okamžité vyhodnotenie stavu pľúc na základe 12 základných parametrov ich funkcií, vrátane tých najdôležitejších ako je forsírovaná kapacita pľúc, objem vydýchnutia, vek pľúc a ďalšie.

Pozri aj: Ako behať, aby sme schudli alebo ako začať s behom?

koncept Behaj lesmi

Zdroj: Dr.Max

KDE A KEDY SA VIDÍME V SEZÓNE 2022

Prvé podujatie bežeckej série Behaj lesmi 2022 sa koná už 7. mája 2022 v okolí bratislavského DEVÍNA. Druhá zastávka, ktorá je zároveň aj novinku tohto roka, bude 28. mája 2022 v obci ČIČMANY, ktorá je známa svojou architektúrou dobových dreveníc Ďalej budeme pokračovať pretekmi 11. júna 2022 v druhej tohtoročnej novinke v BACHLEDOVEJ DOLINE, kde bude súčasťou trasy aj známy Chodník korunami stromov.

Ďalej už budú nasledovať známe trate a lokality aj z predchádzajúceho roka. Štvrtým podujatím tohtoročnej sezóny behov slovenskými lesmi, ktoré sa koná 9. júla 2022, bude v pohorí VEĽKÁ FATRA. A napokon vyvrcholenie a zároveň posledný tohtoročný beh je naplánovaný na 20. augusta 2022 v nádhernom prostredí ŠTAVNICKYCH VRCHOV.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní