Rýchlovarné kanvice a ich všestranné použitie, objavte ich výhody a inšpirujte sa ako ich využívať.

Rýchlovarné kanvice a ich všestranné použitie, objavte ich výhody a inšpirujte sa ako ich využívať.

Žijeme v dobe, kedy čas je často luxus, no technologické inovácie prinášajú do domácností rôzne kuchynské spotrebiče, ktoré sú určené na to, aby ľuďom uľahčili život.

Medzi takéto spotrebiče patria hriankovače, kávovary, rýchlovarné kanvice a množstvo ďaľších. Práve rýchlovarné kanvice sa zdajú ako jednoduchý nástroj, ktorý nemá moc veľké využitie, ale opak je pravdou. Okrem pripravenia rýchlej šálky kávy sa výborné rýchlovarné kanvice stávajú aj našimi vernými pomocníkmi pri rýchlom varení jedál.

Rýchlovarné kanvice nie sú len pre kávových nadšencov. Ich rýchlosť a efektivita v ohreve vody sú nenahraditeľné aj pri príprave rýchlych jedál. Tieto zázračné zariadenia zabezpečujú, že vaša voda bude vrelá v priebehu chvíle, čo znamená, že váš obed alebo večera bude na stole rýchlejšie, než si myslíte.

Odporúčame: Dosiahnite úspech v roku 2024 s týmito osvedčenými zvykmi!

Rýchle nápady, ako si pripraviť obed či večeru pomocou rýchlovarnej kanvice

Existuje totižto množstvo skvelých receptov, ktoré si dokážete pripraviť len vďaka horúcej vode. A dokonca moderné rýchlovarné kanvice značky De'Longhi sú dizajnovými doplnkami do každej kuchyne. Okrem toho, že sú vyrobené z tých najkvalitnejších materiálov, môžete si vybrať dizajn, ktorý sa hodí presne do vášho interiéru.

Inšpirácie na polievky

Výnimočne lahodná polievka za pár minút. Rýchlovarná kanvica šetrí čas pri ohreve vody, čo umožňuje rýchlu a chutnú prípravu polievok plných aromatických zážitkov. A verte nám, nemusí sa vždy jednať len o instantné a zalievané polievky. Pomocou rýchlovarnej kanvice dokážete pripraviť naozaj lahodné a chutné variácie polievok.

Paradajková polievka s bazalkou

Nechajte si zovrieť vodu v rýchlovarnej kanvici, tá veľmi rýchlo zohreje vodu, zatiaľ čo vy si nakrájate paradajky a cibuľu. Cibuľku a paradajky si nechajte smažiť v hrnci a potom ich zalejte horúcou vodou z kanvice, Všetko spolu dajte variť a pridajte čerstvú bazalku. Výsledkom je čerstvá a chutná paradajková polievka za pár minút.

Takto jednoducho si môžete pripraviť akúkoľvek zeleninovú polievku, podľa vašich preferencií.

Inšpirácie na cestoviny

Pokiaľ máte naponáhlo, určite vám rýchlovarné kanvice pomôžu aj pri príprave cestovín. V prípade, že si necháte zovrieť vodu v kanvici, urýchlite proces varenia cestovín o niekoľko desiatok minút.

Následne si môžete pripraviť veľmi rýchle a jednoduché cestoviny s bazalkovým pestom. Uvarené cestoviny si zmiešate s pestom, pridáte čerstvé paradajky a parmezán a máte hotovo.

Takto si môžete pomôcť pri varení akýchkoľvek cestovín. Čas, ktorý dokážete ušetriť, môžete využiť na príjemnejšie aktivity. Prípadne si môžete zakúpiť polotovar, ktorý stačí zaliať horúcou vodou a plnohodnotný obed máte prichystaný.

Pripravte si: Dusené hovädzie mäso na pive: To musíte vyskúšať!

Okrem polievok a cestovín, vám vedia kanvice pomôcť aj pri príprave raňajok. Vymeniť hriankovače za kanvicu môžete napríklad vtedy, keď si na raňajky pripravíte sladké ovsené alebo ryžové kaše, ktoré stačí zaliať vodou, pridať lyžičku medu, ovocie a máte hotovo. Rýchle, zdravé jedlo, ktoré vás nakopne na celý deň.

Rýchlovarné kanvice umožňujú nájsť harmóniu medzi rýchlou a chutnou kuchyňou. S týmito nápadmi na prípravu polievok, cestovín a instantných pokrmov môžete ušetriť čas v kuchyni. Osviežte si jedálniček s rýchlymi, no chutnými receptami, ktoré vám rýchlovarné kanvice umožnia zrealizovať s ľahkosťou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní