Aké vlastnosti by mal mať pre vás ideálny partner?

Každý z nás chce mať úspešný vzťah v každom smere. Aby sa tak stalo, potrebujete mať po svojom boku partnera, ktorý sa k vám v každom smere hodí! Aký partner je pre vás ideálny? Aké kľúčové vlastnosti musí mať vaša vysnívaná láska?

Vzťahy sú neoddeliteľnou súčasťou života, no dôležité je pochopiť, čo od partnera očakávame a čo naozaj potrebujeme. Väčšina žien hľadá dokonalého chlapa na založenie rodiny. Chlapa, ktorý jej poskytne pocit bezpečia, dôvery ale aj romantiku.

Kto je vlastne ten ideálny partner a čo musí spĺňať? Odpoveď nato môžeme hľadať aj v astrológii. Práve osobnostné črty jednotlivých znamení môžu vo veľkej miere ovplyvniť naše preferencie lásky.

Tip pre vás: Ako byť sexi? Podľa mužov na to treba ísť takto!

Vlastnosti, ktoré by mal mať ideálny partner:

1. Dôvera, vernosť a bezpečnosť 

Dôvera je základným kameňom zdravého vzťahu. Ideálny partner by teda mal byť dôveryhodný, spoľahlivý a verný. Na tom sa zakladá predsa každý úspešný vzťah. Partner by takisto mal svojej partnerke dodávať pocit bezpečia a istoty. 

2. Komunikácia

Schopnosť otvorene a úprimne komunikovať je dôležitá a nevyhnutná pre riešenie problémov a vyjadrenie pocitov. Ideálny partner musí vedieť vypočuť svoju partnerku a rovnako nechať ju vyjadriť sa.

3. Spoločné hodnoty

Partneri by mali mať podobné hodnoty a presvedčenia, aby sa vzťah mohol harmonicky rozvíjať. Jedine tak sa dokážu spoločne vyrovnať so svojimi životnými rozhodnutiami a prioritami.

4. Empatia

Ideálny partner je schopný pochopiť a cítiť emócie partnera a byť empatický. Schopnosť cítiť emócie druhého človeka je vo vzťahu zlomová vec.

5. Podpora a porozumenie

Partneri by mali byť ochotní podporiť jeden druhého vo všetkých aspektoch, cieľoch a ambíciách. V ťažkých časom byť oporou a podporou pre svoju partnerku. 

6. Zmysel pre humor

Schopnosť spoločne sa smiať a zvládať ťažkosti s humorom je rovnako veľmi dôležitá. Dobre vie pomôcť v ťažších časoch a situáciách.

7. Vzájomná príťažlivosť 

Fyzická a emocionálna príťažlivosť k partnerovi je dôležitá pre intimitu a spojenie. Bez toho skrátka nejde. 

8. Spoločné záujmy

Mať spoločné záujmy alebo koníčky môže pomôcť udržiavať vzťah zaujímavým. Spoločnými aktivitami dokážete prežívať radosť a krásne momenty spoločne. A tak upevňovať vzťah.

9. Vzťahová zrelosť

Ideálny partner je schopný pracovať na riešení konfliktov a tak rásť v rámci vzťahu.

10. Vzájomný rešpekt a tolerancia

Ideálny partner by mal rešpektovať názory, hranice a individualitu partnera. Tolerovať aj iný názor, ako je ten jeho. Vzájomne sa pochopiť, aj keď sa vyskytnú iné pohľady na danú vec.

šťastný životný partneri

Zdroj: Depositphotos

Aký je váš ideálny partner podľa znamenia zverokruhu

BARAN 

Znamenia Baran je známy svojou energiou, vášňou a odvahou. Baran potrebuje partnera, ktorý mu dovolí viesť, miluje vzrušenie a outdoorové aktivity. Barani sú odvážni a neboja sa preberať iniciatívu. Práve kvôli tomu sú vo vzťahu pripravený prevziať vedúcu úlohu a chrániť svojho partnera.

Dokážu pridať žiarivosť a aktívitu do vzťahu. Barani sú väčšinou lojálni a oddaní svojim partnerom. Keď sa zaviažu, snažia sa o vzťahy na celý život. No môžu mať sklon k impulzívnym rozhodnutiam a náhlym zmenám. A preto je dôležité pre nich nájsť rovnováhu medzi spontánnosťou a rozvahou!

BÝK

Býk je známy svojou trpezlivosťou, vernosťou a pozemskou povahou. Je verný a spoľahlivý partner. Raz, keď sa rozhodne pre vzťah, je pravdepodobné, že bude trvať na jeho zachovaní. Býci majú v sebe veľkú trpezlivosť a sú schopní čakať na to, čo chcú. 

Býci si často cenia materiálne hodnoty a stabilitu. Chcú partnera, ktorý si cení finančnú istotu, je vášnivý, romantický a zmyselný. Sú oddaní a vždy sa snažia byť oporou pre svojho partnera v ťažkých časoch. Vytvoria domov a rodinný život, ktorý poskytuje hmotnú bezpečnosť a komfort.

Odporúčame:  Dosiahnite úspech v roku 2024 s týmito osvedčenými zvykmi!

 

zamilovanýn pár

Zdroj: Depositphotos

BLÍŽENCI

Sú známi svojou komunikatívnou, zvedavou a rýchlo sa meniacou povahou. Naozaj veľmi radi rozprávajú a vo vzťahu sú schopní vyjadriť svoje myšlienky a pocity otvorene a spontánne. Skúmajú nové veci, učia sa a zaujímajú sa o nové skúsenosti. Oceňujú partnera, s ktorým môžu viesť zaujímavé rozhovory. Blíženci sú spoločenskí a hraví a flexibilní.

Dokážu spraviť rýchlu zmenu! Blíženci majú tendenciu meniť svoje názory a záujmy rýchlo. Ich partneri by mali byť pripravení na ich variabilnú povahu. Potrebujú si zachovať svoju nezávislosť a slobodu. Milujú svoj priestor na osobné záujmy a aktivity. Radi flirtujú a sú priateľský voči svojmu okoliu. Objavovanie nových miest, cestovanie je pre nich skutočne vzrušujúce.

RAK

Verní, citliví, empatickí a so starostlivou povahou, takí sú Raci! Ľahko vnímajú emócie druhých. Snažia sa byť podporujúci voči svojim partnerom a majú silný zmysel pre intuíciu. Majú tendenciu investovať veľa emocionálnej energie do svojho partnera. Raci majú veľký dôraz na rodinu a domov!

Snažia sa vytvoriť stabilné a bezpečné prostredie pre svojich partnerov a rodinu. Vnášajú do vzťahu pocit istoty a kontinuity. Často sú závislí na svojich partneroch a môžu mať sklony k pocitu separácie, keď sú ďaleko od nich. Očakávajú pozorného a starostlivého partnera, ktorý im poskytuje istotu a váži si rodinný život.

Bude ťa zaujímať: Hľadáš si partnera? Zameraj sa na protiklady. Kouči vysvetľujú dôvody

Aké vlastnosti by mal mať ideálny partner

Zdroj: Depositphotos

LEV

Charakteristické črty Leva sú jednoznačne sebavedomie, vášnivosť a charizma! Často sú lídrami vo vzťahu a majú sklon prevziať vedúcu úlohu. Levi dokážu byť veľmi vášniví, energickí v láske a výnimočne oddaní a lojálni svojim partnerom. O svojich partnerov sa starajú a ponúkajú im komfort. Potrebujú partnera, ktorý naozaj vie milovať, je hravý a stane sa z neho najlepší priateľ.

Ich prirodzená charizma priťahuje pozornosť druhých ľudí. Sú odvážni, schopní čeliť výzvam, pripravení brániť svojich blízkych a postaviť sa za nich. Na druhej strane často potrebujú pozornosť a uznanie pretože chcú byť obdivovaní a cenení za svoje úspechy a kvality. U Leva sa musíte pripraviť na sklony k dominancii a kontrole! 

PANNA

Panny sú analytické, praktické a známe svojou detailnou povahou. Majú tendenciu analyzovať a riešiť problémy vo vzťahu s veľkou pozornosťou k detailom! Toto astrologické znamenie je šťastné, keď sa môže starať o svojich partnerov. Panny robia drobné veci, aby prejavili svoju starostlivosť.

Sú to často skromní ľudia a nevyžadujú veľkú pozornosť alebo ospevovanie za svoje činy. Nuž ale ich sklony byť perfekcionistami a pocit, keď je všetko v poriadku môže viesť k vysokým nárokom na seba aj na partnera. Panna žiari s partnerom, ktorý jej pomáha organizovať život, stojí po jej boku v ťažkých chvíľach a inšpiruje ju.

Vyskúšaj:  7 fascinujúcich dôvodov, prečo je žena v znamení LEV jedinečná

šťastný manželský pár

Zdroj: Depositphotos

VÁHY

Znamenie Váhy je známe svojou vyváženou, harmonickou a spravodlivou povahou. Váhy sa snažia udržiavať harmóniu a rovnováhu vo vzťahu. Ochotne pracujú na riešení konfliktov a zabezpečia, aby vzťah bol pokojný a harmonický. Majú silný zmysel pre spravodlivosť a snažia sa byť féroví vo vzťahu.

Váhy môžu mať sklony byť váhavé pri rozhodovaní, pretože sa snažia vážiť všetky možnosti a náležite ich zvážiť. Sú romantické a vášnivé bytosti. Majú radi romantické gestá a vzťahy plné lásky. Váhy sú často ochotné spolupracovať s partnermi na dosiahnutí spoločných cieľov. Vyhýbajú sa konfliktom a snažia sa nájsť kompromis. Váhy potrebujú partnera, ktorý dokáže zvládať emócie, je dynamický a vždy pripravený na akciu.

ŠKORPIÓN

Vášniví, intenzívni a s obrovským odhodlaním! Škorpióni majú hlboké emócie a v láske sú schopní prejavovať silné vášne a túžby. Majú intenzívnu povahu a hľadajú hlboké a zmysluplné vzťahy. Silná vôľa im dopomáha oddať sa s veľkou energiou všetkým cieľom. Často majú tajomnú a záhadnú povahu.

Nie vždy prezradia všetky svoje emócie a myšlienky na povrch. Sú verní a lojálni vo svojich vzťahoch a očakávajú rovnakú lojalitu od svojich partnerov. Snažia chrániť a brániť svojich blízkych a partnerov lebo majú v sebe ochranárske inštinkty. Na druhej strane majú sklony k chceniu kontrolovať svoje vzťahy a situácie okolo seba. Potrebujú spoľahlivého partnera, ktorý v nich povzbudí chuť na sex a pomôže im udržať silné emócie na uzde.

Aké vlastnosti by mal mať ideálny partner

Zdroj: Depositphotos

STRELEC

Strelci sú obvykle známi svojou nezávislosťou, optimizmom a dobrodružnou povahou. Sú veľmi optimistickí a vidia svet s pozitívnym pohľadom. Ich veselá nálada môže pritiahnuť druhých k pozitívnemu vnímaniu. Strelci majú tendenciu byť dobrodružní a radi objavujú nové miesta a skúšajú nové zážitky. 

Môžu mať sklony k netrpezlivosti a rýchlej nude. Vyžadujú si vzrušujúce a dynamické vzťahy. Niekedy môžu byť nezodpovední voči svojim záväzkom a povinnostiam, pretože sa cítia obmedzení. Majú tendenciu byť skeptickí voči dlhodobým vzťahom a môžu sa vyhýbať záväzkom. Žiaria s partnerom, ktorý je veľkorysý, flexibilný, slobodomyseľný a spontánny.

KOZOROŽEC

Kozorožci sú veľmi ambiciózni a majú tendenciu mať jasné ciele vo svojom živote. Sú pracovití a cieľavedomí. Majú silný zmysel pre zodpovednosť a plnia svoje povinnosti voči svojim partnerom a rodine. Rovnováha medzi emocionálnymi a praktickými aspektmi života je pre nich dôležitá.

V partnerstve si cenia vernosť a spoľahlivosť. Sú nezávislí a môžu potrebovať svoj osobný priestor na osobné záujmy a kariéru. Môžu mať vysoké očakávania od seba aj od svojich partnerov, čo môže viesť k stresu v vzťahu. Potrebujú partnera, ktorý je pozorný a starostlivý, pomáha mu zostať optimistom a zabezpečuje pohodlný rodinný život.

Pozri aj: 7 fascinujúcich dôvodov, prečo je žena v znamení RAK jedinečná

zamilovaná dvojica

Zdroj: Depositphotos

VODNÁR

Vodnári sú nezávislí, originálni a známi svojou humanitárnou povahou. Vodnári majú veľkú potrebu nezávislosti a slobody. Sú radi sami sebou a cenia si svoju osobnú autonómiu. Majú jedinečný pohľad na svet a milujú inovácie a kreativitu. 

Majú svoju vlastnú myseľ a myšlienky a nie vždy sa rýchlo prispôsobujú konvenčným normám. Niektorí Vodnári sa môžu záväzkom v partnerskom vzťahu vyhýbať alebo ho odkladať na neskoršie obdobie svojho života. Vodnár chce partnera, ktorý sa nesnaží ovládať ani meniť, miluje jeho jedinečnú individualitu a vnáša do života vášeň a teplo.

RYBY

Ryby majú citlivú, kreatívnu a empatickú povahu. Ľahko vnímajú emócie druhých a snažia sa byť podporujúci voči svojim partnerom. Ryby majú radi romantiku a môžu byť veľmi vášnivé a kreatívne vo vzťahu. Radi vyjadrujú svoje emócie. Majú silný intuitívny zmysel a často dokážu vnímať potreby a emócie svojich partnerov aj bez slov.

Niekedy majú sklony unikať problémom a konfrontáciám, čo môže byť výzvou vo vzťahu. Ryby môžu byť opatrné pri vytváraní vážneho záväzku vo vzťahu a potrebujú viac času na dôveru. Majú tendenciu idealizovať si svojich partnerov a často vidia svet skrz ružové okuliare. Potrebujú partnera, ktorý je praktický, ukazuje múdrosť, oceňuje ich starostlivú a citlivú povahu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE