Víno a vaša osobnosť - ktoré sa k vám hodí najviac?

Víno a vaša osobnosť - ktoré sa k vám hodí najviac?
  • 14.03.2023
  • Lenka Biba Slovak

Vo víne je pravda! Tento prastarý výrok bol, je a bude vždy aktuálny. Víno už nie je nápoj len pre tých najnáročnejších ľudí. A už to dávno nie je nápoj, ktorý sa spája iba s tými najvyberavejšími ľuďmi.

Aj keď je pravda, že nie každý sa pustí do pitia vína s nadšením, to, aké si vyberiete, o vás veľa prezrádza.

Máte radi víno? A viete, ktoré zodpovedá vašej osobnosti? Možno vás prekvapí, čo znamená jednotlivý výber vín. Červené či biele – vaša voľba o vás hovorí oveľa viac, ako si myslíte.

Červené víno - Cabernet Sauvignon

Plné červené vína majú vôňu, ktorá pripomína rôzne koreniny, kožu a tmavé ovocie, ako sú napríklad višne. Je to výsledok procesu fermentácie, ktorý sa zvyčajne začína pri tmavočervenom hrozne zbavenom šupky.

Výsledné víno sa potom môže skladovať v dubových sudoch, čím sa získa viac tanínov a bohatšia vôňa. Toto možno opísať ako „silné víno“.

Typ osobnosti, ktorá si vyberá Cabernet Sauvignon:

  • ODVÁŽNA A RAFINOVANÁ

Ľudia, ktorí uprednostňujú plné vína, ako je Cabernet Sauvignon, sa dajú opísať ako:

  • orientovaní na detaily,
  • noblesní,
  • milujúci objavovanie.

Sú typom ľudí, ktorí upútajú pozornosť, keď vstúpia do miestnosti, no zároveň nemajú žiadne výčitky, sadnú si a nechajú život plynúť tak, ako ide. K tomuto vínu sa najlepšie hodí výdatný steak.

Odporúčame: Venušine jamky, za ktorými muži šalejú: Ste ich majiteľkou aj vy?

Červené víno - Merlot

Najznámejšie o Merlote je to, že je skvelým doplnkom takmer každého jedla. Stredne plné červené vína majú typicky korenisté tóny, miernu kyslosť, stredné množstvo tanínu a ovocnú vôňu.

Typ osobnosti, ktorá si vyberá práve Merlot:

  • EMPATICKÝ A ZODPOVEDNÝ

Títo ľudia venujú pozornosť potrebám a emóciám iných ľudí. Fanúšikovia Merlotu nie sú len spoločenskí, ale sú aj pomocníkmi v akejkoľvek životnej situácii.

Červené víno - Pinot Noir

Zvyčajne sa vyrába z jasnejšieho, tenšieho červeného hrozna a má najmenšie množstvo tanínov. Svetlé červené vína možno opísať delikátnou chuťou, ľahkou v trieslovinách s jasnou kyselinkou.

Typ osobnosti, ktorý si vyberá Pinot Noir:

  • ELEGANTNÝ

Pinot Noir možno najlepšie opísať ako elegantný druh vína. Presne ako tí ľudia, ktorí si ho s obľubou vychutnávajú. Ponúka sladkú a pôvabnú rovnováhu, ktorú každý potrebuje vo svojom živote. Najlepšie sa podáva so syrom.

Neprehliadnite: Dámska móda a typy postáv: Pozor na tieto kúsky! Zbytočne vám pridajú na kilách

Biele víno - Chardonnay

Plné biele vína sa vyznačujú výraznými tónmi vanilky a kokosu. Tieto vína zvyčajne prešli zrením v dubových sudoch a tiež druhotnou fermentáciou. Plné biele vína môžu byť tiež trochu drahšie, pretože zvyčajne dozrievajú dosť dlho.

Typ osobnosti, ktorá si vyberá Chardonnay:

  • EXTROVERT

Konzumenti Chardonnay majú tendenciu mať „veľké" a kvetnaté reči. Keď s nimi popíjate, radi budú viesť vašu konverzáciu.

Biele víno - Rizling

Rizlingové vína sú považované za najvzácnejšie biele vína na svete. Jeho chuťové profily sa líšia od sladkej až po veľmi suchú v závislosti od hrozna.

Typ osobnosti, ktorá si vyberá Rizling:

  • BOHÉMI

Milovníkov Rizlingu možno označiť za veselých a ústretových ľudí, ktorí sa tak správajú úplne ku každému. Radi udržujú párty v pohybe a pre každý prípad budú mať vždy fľašu vína navyše! Rizling sa najlepšie podáva napríklad s morskými plodmi, sushi či mexickými jedlami.

Odporúčame aj: Má číslo domu vplyv na váš život? Podľa numerológie určite áno!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní