Erotogénne zóny u mužov - poznáš všetkých 11 mužských „bodov G"?

Erotogénne zóny u mužov - poznáš všetkých 11 mužských „bodov G
  • 23.02.2023
  • Lenka Biba Slovak

Erotogénna zóna je časť tela, ktorá po stimulácii alebo dotyku vyvoláva sexuálne pocity. Stimulácia erotogénnych zón je skvelý spôsob, ako zintenzívniť spokojnosť pri pohlavnom styku a stimulovať vzrušenie (nielen) pri sexe. Muži aj ženy majú svoje erotogénne zóny.

O erotogénnych zónach u mužov sa však, bohužiaľ, príliš často nehovorí. Celé ich telo je ale citlivé na sexuálne dotyky, pričom niektoré oblasti sú doslova mužskými bodmi G.

My vám prinášame 11 najlepších erotogénnych zón u mužov, na ktoré by ste sa mali zamerať pred ďalším sexuálnym stykom alebo aj počas neho.

1. Pokožka hlavy

Pokožka hlavy je erotogénnou zónou, pretože je plná nervových zakončení. Z tohto dôvodu môže dokonca aj bežné hladenie pokožky hlavy spôsobiť mravčenie v mužskom tele. Na stimuláciu tejto erotogénnej zóny je ale potrebné urobiť niekoľko vecí.

Jemné prechádzanie prstami po pokožke hlavy je jedným zo spôsobov, ako aktivovať tento erotogénny mužský bod G. Skvelou možnosťou je aj masáž pokožky hlavy a jemné ťahanie vlasov. Ak je váš partner ale citlivý na svoje vlasy, je užitočné skúsiť ho namiesto toho pohladiť za krkom alebo za uchom.

Odporúčame: Sex je okrem potešenia aj veľmi zdravý. Neveríte? Presvedčte sa!

2. Uši

Uši sú skvelou erotogénnou zónou u mužov aj ženy. Koža na ušiach, najmä na ušných lalôčikoch, je tenká a citlivá, a preto je ľahké stimulovať ju. Keďže uši sú také príjemné miesto, nemali by ste ich ignorovať!

Medzi veci, ktoré môžete robiť, patrí bozkávanie, olizovanie a okusovanie ušných lalôčikov. Ďalšou možnosťou je tiché šepkanie (neslušných) návrhov partnerovi do uší. Môžete mu napríklad pošepkať, čo by ste mu chceli urobiť alebo ako sa cítite.

TIP: Šepkajte mu do pravého ucha, pretože je spojené s časťou mozgu, ktorá riadi šťastie.

3. Pery

Úprimne povedané, pery sú erotogénnou zónou pre každého. Pery sú dokonca najviac exponovanou erotogénnou zónou. Sú mäkké a nežné a dotyk, pričom bozk môže stimulovať vzrušenie a túžbu po sexuálnom potešení.

Namiesto toho, aby ste sa rovno pobozkali, možno budete chcieť obkresliť jeho pery jazykom alebo dokonca končekmi prstov. Môžete sa tiež rozhodnúť pre jemný bozk, super vášnivý bozk alebo zahryznutie sa do spodnej pery.

Existuje veľa možností, ako sa s touto erotogénnou zónou zabaviť!

4. Žaluď penisu

Viac ako 4000 nervových zakončení v tejto oblasti robí žaluď najcitlivejšou časťou penisu. To je presne dôvod, prečo je žaluď taká silná erotogénna zóna.

Ako ju stimulovať? Môžete ho jemne trieť alebo pohladiť rukami či ústami. Môžete ho tiež stimulovať špičkou jazyka, krúžiť okolo okraja a vziať ho do úst.

5. Vnútorná strana stehien

Ak hľadáte miesto, ktoré u mužov vyvolá vzrušenie takmer okamžite, odpoveď je jednoduchá – vnútorné stehno. Zameranie na túto erotogénnu zónu je užitočné najmä vtedy, keď chcete oddialiť orgazmus.

Namiesto toho, aby ste len stimulovali penis, venujte chvíľu pozornosť vnútornej strane stehna. Bude vzrušený, ale nie natoľko, aby dosiahol orgazmus. Vnútorná strana stehna je v podstate skvelá erotogénna zóna na udržanie vzrušenia a predĺženie celého sexuálneho styku.

6. Frenulum - uzdička

Frenulum je bod, kde sa predkožka stretáva so spodnou stranou penisu. Frenulum – uzdičku spoznáte ľahko, pretože vyzerá ako „v“ pod hlavou penisu. Majú ho, alebo aspoň jeho časť, aj obrezaní muži.

Keďže je uzdička veľmi citlivá, je hlavným spúšťačom orgazmov u mužov. Môžete ju stimulovať rukami alebo ústami. Je užitočné experimentovať alebo okoreniť sex, čo znamená, že obe metódy dokážu u mužov doslova zázraky.

Túto erotogénnu zónu môžete stimulovať napríklad pri orálnom sexe.

Neprehliadnite: Filmové SEX scény, ktoré páry nažhavia! Tieto filmy musíte vidieť!

7. Miešok a semenníky

Miešok a semenníky nie sú to isté. Miešok je vačok kože, ktorý drží a chráni semenníky. Miešok je vyplnený supercitlivými nervami, čo z neho robí erotogénne miesto.

Tieto body môžete stimulovať masážou, orálnym sexom alebo rukami.

8. Krk

Krk je dokonalá erotogénna zóna na stimuláciu počas predohry. Aj ten najjemnejší bozk alebo najmenší dotyk na krku môže spôsobiť brnenie celého tela. Rovnako ako pri iných erotogénnych zónach, aj na mužskom krku môžete použiť ruky a pery.

Môžete napríklad pohybovať prstami na zadnej strane jeho krku, posúvať ich za uši a pomaly sa dostať dopredu. Mužov to zaručené rozpáli!

9. Bradavky

Mužské bradavky sú nespravodlivo ignorované. ALE! Iba jemný dotyk alebo bozkávanie bradaviek môže zintenzívniť sexuálne vzrušenie. V skutočnosti stimulácia bradaviek aktivuje rovnaké oblasti v mozgu ako stimulácia genitálií.

Môžete začať jemným bozkom, dotykom alebo sa do bradaviek jemne zahryznite. To posledné platí len pre prípady, keď si muži radi užívajú drsný sex.

10. Perineum

Perineum je oblasť medzi konečníkom a mieškom. Vďaka všetkým nervovým zakončeniam v tejto oblasti je perineum jednou z najsilnejších erotogénnych zón u mužov.

Miesto je ľahko dostupné z akejkoľvek pozície a muži si ho dokonca môžu pri masturbácii stimulovať aj sami. 

11. Brucho

Pokožka v oblasti brucha je citlivá na dotyk. Bozkávanie, lízanie, dotýkanie sa alebo hladenie mužského brucha, počnúc oblasťou hrudného koša až nadol, môže okamžite zvýšiť jeho sexuálne vzrušenie.

Toto je užitočná erotogénna zóna pri predohre a dokonca aj počas sexu. Len majte na pamäti, že niektorí muži sú v tejto oblasti alebo po bokoch štekliví. Stimulácia brucha môže ešte zintenzívniť ich vzrušenie, ale ak sú príliš štekliví, môžu sa zároveň aj veľmi rozosmiať.

Odporúčame aj: Sex vo vzťahu: Koľko je ho „tak akurát" podľa odborníkov?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní