Vibrátor a jeho benefity: Spoznajte s nami týchto TOP 9!

Vibrátor a jeho benefity: Spoznajte s nami týchto TOP 9!
  • 13.12.2022
  • Lenka Biba Slovak

Používanie vibrátora vám môže priniesť oveľa viac ako „iba" skvelé orgazmy! Vedeli ste, že so správnym výberom najpopulárnejšej erotickej hračky na svete sa spája aj množstvo zdravotných výhod a benefitov? Od pomoci pri objavovaní nových sexuálnych fantázií až po boj so sexuálnou úzkosťou. Avšak je toho oveľa viac.

Vibrátor je super spoločník aj počas vašich dní, milé dámy. Prečo? Fámy o tom, že orgazmy môžu pomôcť pri menštruačných bolestiach, nie sú vôbec mýtus a stresu spojeného s nepríjemnými bolesťami sa môžete zbaviť práve pomocou vibrátora.

Či už ste fanúšikom klasického sexuálneho milostného života s vašim partnerom alebo sa rady oddávate sexuálnym hrám aj samé, vibrátor je skvelou erotickou hračkou, ktorá vám pomôže okoreniť vaše sexuálne praktiky. Všetko závisí od toho, ako ho budete používať, čo vám v neposlednom rade môže priniesť aj mnohé zdravotné benefity. Ktoré?

1. Vibrátor a zdravý spánok

Aj keď váš obľúbený vibrátor nie je niečo, s čím by ste sa chceli v noci túliť, orgazmus pred spaním dokáže zázraky! Je vedecky dokázané, že orgazmus po masturbácii s vibrátorom zlepšuje kvalitu spánku.

Orgazmus môže viesť k zdravšiemu a kvalitnejšiemu spánku vďaka tomu, že keď vyvrcholíte, produkujete hormón vyvolávajúci spánok, prolaktín. Takže po orgazme by ste si mali užiť lepší a pokojnejší spánok. A s kvalitným spánkom sa budete budiť do nového dňa oveľa lepšie.

Odporúčame: Sex je okrem potešenia aj veľmi zdravý. Neveríte? Presvedčte sa!

2. Vibrátorom proti stresu

Orgazmus môže zlepšiť vaše duševné zdravie! Sexuálna aktivita a používanie vibrátora môže prispieť k nižšej pravdepodobnosti úzkosti a depresie, a to vďaka hormónu oxytocínu.

Keď vyvrcholíte pri orgazme, produkujete hormóny nazývané oxytocín a serotonín. Tieto hormóny sú známe ako „hormóny dobrého pocitu a šťastia“. Pravidelné zvyšovanie týchto hormónov prostredníctvom orgazmov s vibrátorom môže prispieť k tomu, že sa budete cítiť menej vystresované a celkovo budete pozitívnejšie naladené.

3. Podpora zdravia srdca

Aj keď niet pochýb o tom, že sledovanie hladín cholesterolu a pravidelné cvičenie urobí pre zdravie srdca z dlhodobého hľadiska viac ako ktorýkoľvek typ vibrátora, výskum z University of Medicine and Dentistry of New Jersey tvrdí, že masturbácia s vibrátorom môže byť prospešná pre zlepšenie zdravia vášho srdca.

Existuje totiž súvislosť medzi sexuálnou aktivitou a zlepšením zdravia srdca. Ľudia vo vzťahoch, kde je kvalita sexuálneho zážitku intenzívna a častá, majú nižšie riziko hypertenzie (vysoký krvný tlak), čo znižuje riziko srdcového infarktu alebo mozgovej príhody.

4. Zdravá vagína aj so správnym typom vibrátora

S pribúdajúcim vekom u žien sa vagína stáva menej elastické, kratšia a užšia, pretože nedostatok estrogénu spôsobuje stiahnutie tkaniva. Často to znamená menej príjemný sex, ale pravidelná sexuálna aktivita môže v skutočnosti pomôcť zabrániť týmto zmenám.

Je to preto, že pri vzrušení výstelka vagíny produkuje sekréty, ktoré pomáhajú zabezpečiť vlhkosť v danej oblasti. To pomáha zvýšiť elasticitu vagíny, čo je jeden zo spôsobov, ako vagíny zostávajú zdravé.

5. Vibrátorom k zmierňovaniu bolesti

Veľa žien uvádza, že pravidelné orgazmy pomáhajú pri zmierňovaní menštruačných bolestí a kŕčov. K tejto téme existuje množstvo výskumov na podporu tohto tvrdenia, pretože oblasť mozgu, ktorá sa podieľa na znižovaní bolesti, je počas vzrušenia vysoko aktivovaná. 

To zapríčiňujú endorfíny ako hormóny šťastia, ktoré sa produkujú a ukladajú v hypofýze predtým, ako sa uvoľnia počas príjemných činov⁠ – ako je cvičenie, smiech a uspokojujúce sexuálne aktivity. Prirodzene upokojujú nervové impulzy, ktoré okrem iného spôsobujú aj migrény a bolesti kĺbov.

Neprehliadnite: Tipy pre lepší sex: 5 rád, ktoré si treba vziať k srdcu a osvojiť!

6. Rozšírte si obzory potešenia

Chcete sa len zabaviť? Vibrátor je skvelý spôsob, ako si rozšíriť obzory potešenia, najmä ak si vyberiete vibrátor s inými nastaveniami a režimami, ktoré ste ešte neskúšali.

Vibrátor je jedným zo spoľahlivých spôsobov, ako si užiť sexuálnu stimuláciu. Zvýši vaše šance, že zasiahnete všetky svoje citlivé miesta, výsledkom čoho bude ohromujúce potešenie a množstvo intenzívnych orgazmov.

7. Majte lepšiu kontrolu nad močovým mechúrom

Panvové svaly sa počas orgazmu sťahujú a uvoľňujú. Významnú úlohu aj pri udržiavaní kontroly močového mechúra zohráva aj orgazmus, pri ktorom sa vagína stiahne. A práve to je ideálny mini tréning pre oblasť panvového dna.

Orgazmus dokonale precvičí práve tieto svaly, čo znamená lepšiu kontrolu močového mechúra. Silné panvové dno môže viesť aj k silnejším a intenzívnejším orgazmom.

8. Vibrátor vám pomôže prekonať sexuálne problémy

Používanie vibrátora môže tiež prospieť vášmu sexuálnemu zdraviu a celkovej pohode. A práve používanie vibrátora vám častokrát tiež môže pomôcť prekonať akúkoľvek sexuálnu úzkosť, ktorú zažívate, a pomôcť vám lepšie sa cítiť vo svojom tele.

9. Zvýšte kvalitu svojho sexuálneho života

Ak nepoznáte svoje vlastné telo, ako môžete niekomu povedať, čo sa vám páči alebo nepáči? Tu prichádza na rad naučiť sa používať vibrátor. Experimentovanie so sexuálnou hračkou, ako je napríklad vibrátor, vám môže pomôcť preskúmať lepšie svoje telo ako len prostredníctvom „obyčajnej" masturbácie.

V dôsledku toho môžete nájsť svoje nové a vzrušujúce miesta potešenia.

Odporúčame aj: Mýty o sexe: Veríte im aj vy? Na týchto 9 zabudnite!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní