Novinka v knihách: Na filmové plátna sa vracia Willy Wonka, najznámejší tvorca čokolády vo filmovom svete

Novinka v knihách: Na filmové plátna sa vracia Willy Wonka, najznámejší tvorca čokolády vo filmovom svete

Potešila vás mikulášska nádielka? Stavíme sa, že takú čokoládu, akú budete môcť „ochutnať“ v kinách už budúci týždeň, ste si v čižme nenašli!

 Už vo štvrtok 14. decembra (a v mnohých kinách dokonca už najbližšiu nedeľu v sérii predpremiér) sa na plátnach kín pohrá s vašimi chuťovými pohárikmi Willy Wonka, najznámejší tvorca čokolády vo filmovom svete!

Objavte príbeh Willyho Wonku

Postava Wonku je známa z literárnej predlohy aj z filmových adaptácií novely Charlie a továreň na čokoládu. V najnovšom príbehu sa však pozrieme, ako Wonka začínal a ako sa dopracoval k povesti kúzelníka, ktorý dokáže so sladkosťami robiť divy! Na začiatku sa hlavná postava vráti zo svojich potuliek svetom a chce sa usadiť. Nemá však nič iné ako pár mincí vo vrecku a svoj typický klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou, ktorej výrobu ovláda priam majstrovsky.

Plány mladého rojka, bohužiaľ, prekazí zákerný Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. Podarí sa talentovanému Willymu vo veľkom čokoládovom dobrodružstve zvíťaziť a získať si svoje miesto v spoločnosti, aké si zaslúži?

Pozri aj: Muž škorpión a jeho tajomstvá - TOTO by ste mali vedieť, keď ste sa do neho zamilovali!

Režisér Paul King, ktorý ma na svedomí nesmierne hravú dvojicu filmov o medveďovi Paddingtonovi, aj v snímke Wonka publikum ohúri priehrštiami tvorivých nápadov. O filme hovorí: „Chcel som svetu predstaviť Wonku, ktorý je mladý, naivný a plný nádeje. Je to postava, ktorá nemá ani deravý groš, ale verí v svetlé zajtrajšky. Chcel som ukázať, ako sa prejaví jeho geniálna myseľ tým najunikátnejším spôsobom, aký si dokážete predstaviť – keď človek zistí, kým je, a zároveň získa rodinu.“

O unikátnosti filmu pritom nemusíme pochybovať. Prvé ohlasy zo sveta okrem hereckých výkonov oceňujú práve hravosť, farebnosť a nápaditosť, ktorou sa snímka vyznačuje. Bude sa tancovať, spievať, unikať kanálmi aj lietať s plameniakmi... A videli ste už žirafu v kostole? Zrejme nie, ale ani tá nebude vo filmovej novinke chýbať!

Wonka film

Zdroj: Shutterstock®

Spomedzi známych tvárí sa v hlavnej úlohe predstaví Timothée Chalamet, hollywoodsky talent známy z filmov Interstallar, Duna či K zemi hľaď!. Spoločnosť mu budú robiť Olivia Colman (Vražda v Orient Exprese, Favoritka, Heartstopper), Rowana Atkinsona (Mr. Bean, Johnny English), Sally Hawkins (Paddington, Podoba vody) či herecká legenda Hugh Grant (Láska nebeská, Notting Hill) v netradičnej úlohe škriatka menom Umpa Lumpa.

Veľkofilm Wonka, na ktorom si v predvianočnom čase „pochutí“ celá rodina, prinesie už o pár dní do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. Snímka bude premietaná v slovenskom znení, verziu pre IMAX ponúkne kino v pôvodnom znení s titulkami. Lístky na sériu nedeľných predpremiér si môžete na webstránke svojho kina zakúpiť už teraz.

Pozrite si trailer na film Wonka:

Zdroj: Continental film


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní