5 typov priateľov, ktorých potrebuje každá žena!

Najlepšie priateľstvá zlepšujú náš život, cítime sa podporované a milované a zvyšujú naše celkové šťastie. Niektoré štúdie dokonca naznačujú, že priateľstvá sú pre naše zdravie, pohodu a dlhovekosť rovnako dôležité ako kvalitná strava a pravidelné cvičenie.

Voľnejšie kontakty s priateľmi, ku ktorým nie ste tak blízko, môžu byť rovnako cenné – najmä keď naše sociálne potreby časom rastú a menia sa. Tu je pohľad na päť typov priateľstiev, ktoré potrebujeme pre optimálne šťastie a pohodu.

Typy priateľov - aké priateľstvá nás robia najšťastnejšími?

Výskum ukazuje, že ľudia potrebujú troch až piatich blízkych priateľov, aby dosiahli optimálnu životnú spokojnosť. Mať viac blízkych priateľstiev môže byť ťažké vyvážiť.

Vo všeobecnosti nemáme dostatok času ani emocionálnej energie na to, aby sme si udržali viac ako päť blízkych priateľstiev v danom čase. Menej ako tri blízke priateľstvá sú menej ako ideálne, pretože to znižuje naše šance na uspokojenie našich potrieb, ak jeden z týchto priateľov nie je k dispozícii.

Priateľstvo, najlepší priateľ, dlhoročné priateľstvá

„Priatelia sú rodina, ktorú si sami vyberáme.“

Ak nájdete čo i len jedného, ktorý stelesňuje niektorú z nasledujúcich charakteristík, môžete sa považovať za šťastného človeka:

  • priateľ, ktorý ťa motivuje,
  • priateľ na posilnenie sebavedomia,
  • priateľ na porozumenie,
  • priateľ na radu,
  • priateľka z detstva či kamarát z detstva,
  • priateľ na pomoc,
  • priateľka, s ktorou chodíte cvičiť,
  • priateľ na oslavu úspechov,
  • priateľ na zdieľanie záujmov,
  • priateľ na tajomstvá,
  • bláznivý priateľ, priateľ na smiech, zábavný priateľ a priateľ na zábavu,
  • priateľ na cestovanie a podobne.

Neprehliadnite: TIETO maličkosti zabezpečia šťastné manželstvo - presvedčte sa!

najlepší priatelia

Zdroj: Depositphotos

Týchto 5 typov priateľov, potrebuje každá žena:

1. Blízki priatelia

Blízki priatelia sú ľudia, ktorých poznáte mnoho rokov a ktorí s vami boli počas vzostupov a pádov.

Hoci môžu nastať obdobia, keď nie ste v kontakte, môžete kedykoľvek pokračovať tam, kde ste prestali, a vždy im môžete zavolať, keď to budete potrebovať.

  • Blízki priatelia sú pre duševné zdravie najdôležitejšie blízke priateľstvá.
  • V týchto vzťahoch sú úsudky a spoločenská žiadanosť menej dôležité.
  • Tieto vzťahy sú pre nás výzvou, podporujú nás a zároveň nám pomáhajú rásť.

2. Priatelia na celý život

Medzi blízkymi priateľmi a priateľmi na celý život sa môže vaše priateľstvo prekrývať. Celoživotní priatelia majú tú výhodu, že vás poznajú, keď ste ešte rástli a rozvíjali sa ako človek. Títo ľudia, ktorí sa niekedy nazývajú aj ‚rodinní priatelia‘, vás a vašu rodinu poznajú od detstva.

  • Poznajú všetky charakteristické spôsoby, akými ste boli vychovaný, ktorí tiež dobre rozumejú vašim rodičom a súrodencom.
  • Aj keď sa s týmito priateľmi možno nerozprávate pravidelne, existuje hĺbka porozumenia, ktorá nám pomáha cítiť sa stabilne a bezpečne v priateľstve s nimi.
  • Celoživotné priateľstvá sú s pribúdajúcim vekom ešte dôležitejšie, pretože naše sociálne kruhy sa postupom času zmenšujú.

Odporúčame aj: Ľudské emócie: Toto je 6 základných emócií a takto ovplyvňujú naše správanie

typy priateľov

Zdroj: Depositphotos

3. Priatelia do pohody

Týchto priateľov môžete vidieť častejšie ako svojich blízkych kvôli blízkosti a spoločným záujmom, ako je napríklad návšteva novej reštaurácie alebo návšteva koncertu či divadla. Hoci tieto priateľstvá nemusia trvať celý náš život, stále hrajú dôležitú úlohu v našom šťastí a celkovej pohode. Môžu ponúknuť pocit spolupatričnosti alebo podpory počas obdobia prispôsobenia sa či prechodu do novej životnej situácie, čo môže byť veľmi potrebný prostriedok na zníženie stresu.

4. Priatelia z práce

Priatelia z práce, ktorí rozumejú problémom, ktorým čelíte, a dokážu potvrdiť vaše pocity, vám ponúkajú druh podpory, ktorú žiadny iný priateľ nedokáže. Priatelia z práce nám udržiavajú náladu, chápu naše sťažnosti týkajúce sa našej práce alebo odvetvia a poskytujú veľmi potrebnú predvídateľnosť v našom pracovnom živote.

Zaujme vás: 7 účinných spôsobov, ako sa sústrediť na učenie a prácu

priateľstvo

Zdroj: Depositphotos

5. Priatelia z rovnakej životnej "epizódy"

Keď prechádzame rôznymi fázami života, je dôležité, aby nás podporovali ostatní, ktorí súčasne zažívajú rovnaké problémy.

Či už sa pripravujete štátnicu, ste tehotná s prvým dieťaťom alebo sa rozvádzate, potrebujeme priateľov, ktorí nás môžu podporiť a inšpirovať, keď budú zvládať rovnaké výzvy.

Učíme sa z ich chýb a úspechov a cítime, že tento druh priateľa je jedinečný práve pre to, aby nám pomohol prechádzať našou aktuálnou kapitolou života.

Dokáže jeden priateľ obsadiť všetky tieto úlohy?

Samozrejme, v rámci týchto typov priateľstva vždy môže dochádzať k prekrývaniu. Môžete pestovať a udržiavať blízke priateľstvo s priateľom z práce alebo sa z priateľa do pohody stane priateľ z rovnakej kapitoly života.

Avšak POZOR - nie je reálne a ani odporúčané pokúšať sa získať takú podporu, ktorú spoločensky potrebujeme, len od jedného priateľa.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE