Chudnutie podľa lunárneho kalendára - zamerajte sa na TOTO a kilá pôjdu rapídne dole!

Rozmýšľate, kedy je ten správny čas začať s diétou podľa lunárneho kalendára? Mesačné fázy a lunárny kalendár samozrejme obsahuje informácie o dňoch, ktoré sú pre váš začiatok najpriaznivejšie. Nie všetko je však také jednoznačné. Lunárny kalendár nikomu neodporúča hladovať bezmyšlienkovito, čo vedie k vyčerpaniu.

Naopak, obsahuje množstvo odporúčaní na konkrétne produkty, ktoré sú užitočné, a je zameraný predovšetkým na komplexné zlepšenie organizmu. Lunárny kalendár tiež určuje dni, kedy sa pôst neodporúča – keď je telo oslabené a potrebuje energiu. Mesiac nám teda nehovorí len to, kedy je lepšie začať chudnúť, ale aj to, ako si zostaviť správnu diétu a aká je tá správna lunárna strava, aby ste vyzerali atraktívne a cítili sa dobre.

Chudnutie podľa lunárneho kalendára - mesačná diéta

Ideálny deň na začatie diéty je 20. lunárny deň lunárneho mesiaca. Fáza mesiaca je vždy najdôležitejšia! Ubúdajúci mesiac a fáza ubúdajúceho mesiaca v tomto čase pomáha opustiť sladkosti bez silného duševného trápenia a sľubuje, že účinok vašej stravy bude trvať dlho. Keď začnete chudnúť na ubúdajúcom Mesiaci, rýchlo sa zbavíte nadbytočných kilogramov a budete sa môcť držať na jednej váhe bez toho, aby ste opäť naberali prebytočné množstvo, a to pomerne dlhú dobu. Schudnutie v cúvajúcej fáze je navyše aj veľmi príjemné.

  • Prvé dni po Nove sú však vhodné aj na začatie diéty. Najmä ak je diéta zameraná predovšetkým na zlepšenie postavy, a nie na chudnutie.
  • Najlepší deň na takýto štart je 2 lunárny deň.
  • Majte teda prehľad pre jednotlivé fázy mesiaca na chudnutie, aby sa redukcia hmotnosti, postupné zhadzovanie kilogramov či kontrola chuti stalo doslova hračkou.

Ako začať s diétou podľa lunárneho kalendára a čo všetko lunárne dni ovplyvňujú?

Diét je toľko, že život nestačí na to, aby sme ich všetky dodržiavali. A ako si vybrať presne to, čo vám vyhovuje a prinesie hmatateľný výsledok bez šikanovania vlastného tela? Jednou z týchto možností je takzvaná „lunárna“ diéta, teda lunárny kalendár na chudnutie. Existujú totiž priaznivé dni práve pre chudnutie podľa lunárneho kalendára.

Už dávno sa zistilo, že mesiac ovplyvňuje fyzický a psychický stav ľudí. Nie každý však vie, že množstvo tekutín v našom tele závisí aj od Mesiaca, jeho energie a aj od toho, ako prechádza jednotlivými lunárnymi fázami. Ľudské telo pozostáva z takmer 80% vody. Odborníci na výživu, ktorí vypracúvajú odporúčania na boj proti nadváhe podľa lunárneho kalendára, vzali túto skutočnosť za základ - sledujte preto svoj jedálničeka a životný štýl v určitej fáze mesiaca. Zároveň tvrdia, že tí, ktorí presne dodržiavajú všetky odporúčania, môžu stratiť až 20-25 kilogramov za rok.

Spln

Práve pri splne Mesiaca v našom tele začína „odliv“ tekutín. Preto je v tomto čase dôležité nezadržiavať ho v tele, ale pomáhať ho vylučovať. Preto sa pri splne neodporúča piť alkohol, jesť suché jedlo, jesť slané, korenené, údené jedlá.

Od splnu do novu

Pri ubúdajúcom Mesiaci mnohí z nás jednoznačne pociťujú prílev sily a energie, preto je toto obdobie na diétu najoptimálnejšie. Urobte si optimálny jedálniček so zníženým počtom kalórií, vzdajte sa múky, sladkej a mastnej stravy. Vstúpte do povinného zvyku každý deň, aby ste telu poskytli fyzickú aktivitu. Pite viac tekutín.

Nov - detoxikácia počas novu

Aj keď odborníci na výživu nevítajú pôst ako najlepšiu metódu na chudnutie, niektorí z nich sa stále zhodujú na tom, že pôst v prvý deň novu mesiaca je zdraviu prospešný. V tomto čase môžete a mali by ste piť rôzne nápoje: bylinkové čaje, mlieko, minerálka a podobne. Je dôležité, aby tieto nápoje neobsahovali soľ a cukor. Ak tento čas strávite správne, za tri dni nového mesiaca sa môžete zbaviť 1-2 kg nadváhy. Ak sa v tomto období rozhodnete pre diétu, potom najlepšia voľba bude proteínová diéta. Do svojho jedálnička pokojne zaraďte varené hovädzie, teľacie mäso, biele morčacie a kuracie mäso bez kože, ako aj nízkotučné mliečne výrobky - tvaroh, kefír, mlieko.

Od novu do splnu - dorastajúci mesiac a ukladanie tukov

Počas tohto obdobia sa môže zvýšiť chuť do jedla a často sa môže objaviť hlad. Ale musíte sa pokúsiť ovládať svoju chuť do jedla. Jedzte zeleninové a ovocné snacky, pite čerstvo vylisované šťavy a bylinkové čaje. Bude dobré, ak v tejto dobe odmietnete soľ, uhorky a marinády, ako aj údené mäso.

V období od novu do splnu bude mať masáž vynikajúci účinok, ako aj všetky druhy vodných procedúr - od kúpeľa a sauny až po plávanie a aqua aerobik. Nie je príliš ťažké brať do úvahy lunárny kalendár pri organizovaní vašej stravy, ako aj brať do úvahy jeho vlastnosti v rôznych dňoch. Ale návyky vo výžive a životnom štýle, ktoré si môžete vytvoriť, vám prinesú veľa výhod a uľahčia vám rozlúčku s kilami navyše.

Neprehliadnite: Metabolizmus podľa veku - takto naše telo reaguje po 30-tke, 40-tke či 50-tke

chudnutie

Zdroj: Depositphotos

Lunárna diéta - dni na diétu

Existujú priaznivé dni na začatie diéty? Ktoré sú dni pôstu a prečo je stále dôležité pohyb a chudnutie? Lunárna diéta trvá 28 dní, počas ktorých Mesiac prejde všetkými svojimi fázami.  Podľa toho, či je spln alebo nov, sa budete aj stravovať. Ako to funguje?

Príprava na diétu

Diéta podľa Mesiaca bude trvať 28 dní, pričom najvhodnejšie je naplánovať si jej začiatok deň pred splnom. Počas dňa sa ešte môžete stravovať normálne, ale večer by ste si mali pripraviť zázvorový alebo mätový čaj, ktorý vás dobre prečistí a pripraví telo na diétu. Počas trvania celej diéty platí pravidlo, že posledné jedlo dňa by ste mali jesť o 19tej hodine a medzi jednotlivými chodmi treba dodržať dvoj až trojhodinové odstupy.

Spln

Hoci sa nám na oblohe môže javiť, že spln trvá niekoľko dní, v skutočnosti je to len jeden deň ktorý by ste mali zasvätiť pôstu. Áno, doslova hladovke a nejesť nič. Ak by sa to nedalo vydržať, vhodné sú riedke polievky, hlavne vývar. Ostatné dni, najmä pred splnom, kedy vidíte vyslovene plný Mesiac, sa vyvarujte tuhej a ťažko stráviteľnej strave a zvýšte prísun tekutín.  

Mesiac v tvare C

Zmenšujúci sa Mesiac je najvhodnejšia fáza na chudnutie. Tak ako ubúda z tohto nebeského telesa, rovnako môže ubudnúť aj z vašich tukových zásob. Konkrétne jedlá predpísané počas tejto diéty nie sú, no v rámci týchto dní sa snažte jesť čo najzdravšie s dôrazom na bielkoviny, ovocie a zeleninu. Ak pridáte pohyb, kilá pôjdu dole oveľa rýchlejšie. Ak potrebujete poľaviť, platí fáza cúvajúceho Mesiaca aj opačne, v tieto dni sa na vás sladkosti až tak nenalepia. No zároveň, ak beriete chudnutie vážne a chcete dosiahnuť čo najviditeľnejšie výsledky, dajte si posledné jedlo v tejto fáze o 16tej hodine.    

Nov 

Nov trvá tri dni, počas ktorých by ste mali telo opäť detoxikovať. Povolené sú preto len ľahké jedlá, ideálne tekuté a kašovité. Príjem vody a nesladených čajov by ste mali zvýšiť na maximum, aby sa škodlivé látky z tela vyplavili.

Mesiac v tvare D

Dorastajúci Mesiac je najrizikovejšou etapou diéty, kedy sa na vás nalepí hádam aj to, čo nezjete. Presne ako mesiac nadobúda kontúry, rovnako funguje ľudské telo a viac si zo stravy ukladá v podobe zásob, teda aj tukov. V tejto etape by ste sa mali vyhnúť alkoholu a obmedziť výrazne sladkosti i pečivo. Fáza trvá približne šesť dní, počas ktorých sa zamerajte na ryby a hydinu, doplnené o zeleninu. 

Odporúčame aj: Pivo: Čo všetko o ňom (ne)viete - história, druhy, výroba a hlavne zdravotné účinky

lunárny deň

Zdroj: Depositphotos

Odporúčania pre diéty podľa lunárneho kalendára

Veľa odborníkov na výživu sa domnieva, že začatie stravovania lunárnym kalendárom by malo spadať do fáz novu a splnu Mesiaca. Toto je najlepší čas na chudnutie. V tejto dobe sú v tele rovnomerne distribuované mikroživiny a voda, sú ustanovené metabolické procesy, ktoré prispievajú k efektívnemu chudnutiu.

Ak diéta začína v období klesajúceho mesiaca, proces eliminácie nadmernej hmotnosti prejde pokojne, bez nervových zlyhaní a fyzického vyčerpania.

Tip pre vás: Paradajky - čo s nimi? Máme TOP tipy a rady na ich spracovanie!

fázy mesiaca

Zdroj: Depositphotos

Jedlá podľa lunárneho kalendára

Môže vám mesiac pomôcť schudnúť? Mesiac ovplyvňuje príliv a odliv, tak prečo nie aj ľudské telo, ktoré je väčšinou zložené z vody? Tu je návod, ako prijať lunárny cyklus a dostať sa späť na zdravú váhu.

Postupujte podľa lunárnych cyklov, nájdite a nasledujte rytmy mesiaca.

Počas cyklu polmesiaca (od novu do splnu) je telo vo fáze „asimilácie“ a potom, od splnu do novu, vo fáze eliminácie. Keď sú tieto rytmy identifikované, môžeme v čase splnu a novu začať s „monodiétou“ (jesť len jedno jedlo alebo jednu kategóriu jedla). Toto je čas na odľahčenie jedál, na rozdiel od dorastajúceho mesiaca, keď môžete jesť, čo chcete!

Vyhnite sa ovociu ako dezert

Medzi výživovými tipmi prispôsobenými mesačným cyklom sa dozvedáme, že je lepšie vyhnúť sa konzumácii ovocia v dezertoch po jedle. Sú zablokované tým, čo prešlo predtým a stihnú macerovať, čo sťažuje trávenie, spôsobuje nafukovanie. Na druhej strane, citrónová šťava ráno alebo pridaná do jedál umožňuje ľahšie trávenie. Na spustenie tvorby enzýmov sa odporúča aj surový predkrm.

Rozložte si jedlo na celý deň

Odporúčame tiež plánovať si jedlo podľa dennej doby.

  • Ráno - syry, tučné jedlá, lipidy, ovocie sú súčasťou raňajok, ktoré sú čo najviac kalorické.
  • Škrobové jedlá v čase obeda.
  • Potom sladké jedlá na konci popoludnia kvôli inzulínovému vrcholu.
  • Na konci dňa ľahká večera bráni telu absorbovať príliš veľa tuku počas spánku.

To všetko tvorí rytmus, ktorý najlepšie vyhovuje tráveniu a celkovej pohode. Je tak možné zjesť presne také množstvo jedla ako obvykle a schudnúť – jednoducho lepším rozložením na celý deň a v rytme lunárnych cyklov.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE