Ako mať uspokojivý sexuálny život? Máme najlepšie tipy a triky!

Sex. Slovo dokáže vyvolať kaleidoskop emócií. Od lásky, vzrušenia a nežnosti až po túžbu, úzkosť a sklamanie – reakcie sú také rozmanité ako samotné sexuálne zážitky. A čo viac, mnoho ľudí sa so všetkými týmito emóciami a mnohými ďalšími stretne v priebehu sexuálneho života trvajúceho niekoľko desaťročí.

Vaša sexuálna pohoda ide ruka v ruke s vaším celkovým duševným, fyzickým a emocionálnym zdravím. Bez ohľadu na problémy, ktorým čelíte, existuje veľa vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste mali plnohodnotný pohlavný život, kvalitný sexuálny život, ako aj uspokojivý sexuálny styk. A kvalita sexu a dobrý sexuálny život ide zväčša ruka v ruke s kvalitou vášho partnerského života.

Sexuálny život

Vaše chápanie seba ako sexuálnej bytosti, vaše myšlienky o tom, čo predstavuje uspokojivé sexuálne spojenie, a váš vzťah s partnerom sú kľúčovými faktormi vašej schopnosti rozvíjať a udržiavať si plnohodnotný sexuálny život.

Pre mnohé páry je ťažké hovoriť o sexe aj za tých najlepších okolností. Keď sa vyskytnú sexuálne problémy, pocity ublíženia, hanby, viny a odporu môžu úplne zastaviť rozhovor. Pretože dobrá komunikácia je základným kameňom zdravého vzťahu, nadviazanie dialógu je prvým krokom nielen k lepšiemu sexuálnemu životu, ale aj k užšiemu citovému putu.

A preto sa nehanbite navzájom:

  • objavovať,
  • povzbudzovať,
  • uvoľniť sa,
  • experimentovať,
  • no hlavne pravidelne sexovať!

Kvalitný sexuálny styk a pravidelný sexuálny život a predovšetkým dobre fungujúci sexuálny život je totiž v partnerskom živote jedna z najdôležitejších vecí.

Uspokojivý sexuálny život a dobrý milostný život

Jedna z podstatných vecí je, aby ste nedávali na rovnakú misku váh lásku a kvalitu sexu.

Kvalitnejší pohlavný styk v partnerstve možno dosiahnuť vzájomným sebapoznávaním na rôznych úrovniach, pričom dôležitú rolu zohrávajú aj sexuálne schopnosti oboch partnerov.

  • Vytvorte atmosféru starostlivosti a nežnosti.
  • Často sa dotýkajte a bozkávajte.
  • Neobviňujte zo svojich sexuálnych ťažkostí seba ani partnera.
  • Namiesto toho sa zamerajte na udržiavanie emocionálnej a fyzickej intimity vo vašom vzťahu.
  • Pre staršie páry je ďalšou potenciálne citlivou témou, o ktorej stojí za to diskutovať, to, čo sa stane po smrti jedného partnera.
  • V pároch, ktoré si užívajú zdravý sexuálny život, bude pozostalý partner pravdepodobne chcieť hľadať nového partnera.
  • Vyjadrenie svojej otvorenosti tejto možnosti, kým ste obaja ešte nažive, pravdepodobne zbaví pocit viny a neskôr sťaží proces pre pozostalého partnera.

Vzájomná komunikácia je veľmi dôležitá, a ak je založená na úprimnej láske - máte vyhraté! Vnímanie vlastnej hodnoty totiž dokážu vyriešiť aj prípadné konflikty v vzťahu, preto ak chcete vzťah udržať a chcete dosiahnuť zlepšenie vzťahov, sex a komunikácia v tom zohrávajú veľmi dôležitú úlohu.

Neprehliadnite: Erotogénne zóny u mužov - poznáš všetkých 11 mužských „bodov G"?

sex

Zdroj: Depositphotos

Uspokojivý partnerský život = uspokojivý sex

Ako starnete, vaše sexuálne reakcie sa spomaľujú. Vy a váš partner môžete zlepšiť svoje šance na úspech tým, že si nájdete tiché, pohodlné a nerušené prostredie na sex. Tiež pochopte, že fyzické zmeny vo vašom tele znamenajú, že budete potrebovať viac času, aby ste sa vzrušili a dosiahli orgazmus.

Keď sa nad tým zamyslíte, tráviť viac času sexom nie je zlá vec! Zapracovanie týchto fyzických potrieb do vašej rutiny milovania môže otvoriť dvere novému druhu sexuálneho zážitku.

Udržujte vzájomnú fyzickú náklonnosť

Dokonca aj keď ste unavení, napätí alebo rozrušení kvôli problémom z celého dňa, bozkávanie a maznanie je nevyhnutné pre udržanie citového a fyzického puta medzi partnermi. Odloženie sexu nemusí vždy znamenať niečo negatívne.

Odporúčame aj: Filmové SEX scény, ktoré páry nažhavia! Tieto filmy musíte vidieť!

pravidelný sex

Zdroj: Depositphotos

Kvalitný sex

Vyskúšajte rôzne techniky a prístupy, ako aj rôzne sexuálne polohy - rozvíjanie repertoáru rôznych sexuálnych polôh nielenže pridáva na zaujímavosti milovaniu, ale môže tiež pomôcť prekonať problémy. Napríklad zvýšená stimulácia bodu G, ku ktorej dochádza, keď muž vstúpi do partnerky zozadu, môže žene pomôcť dosiahnuť orgazmus.

Majte ale napamäti, že žiadny erotický ideál neexistuje, nakoľko sexuálne preferencie, sexuálna túžba a sexuálne očakávania každého z partnerov sú iné, rôzne, a toto vzájomné objavovanie môže byť vo vzťahu veľmi vzrušujúce, sexi a nabité silnou erotickou energiou.

Môžu pomôcť aj sexuálne hračky či sexi spodná bielizeň?

Určite áno! Zahoďte predsudky a siahnite po sexi bielizni či rôznych sexuálnych hračkách, ktoré sú určené pre dámy alebo pre oboch partnerov. Tie môže premeniť váš normálny sexuálny život na úžasné erotické zážitky, skvelý sex či neobyčajný orálny sex.

Tip pre vás: Ich používanie nie je hanba! Prečo začať sexuálne pomôcky používať?

pohlavný styk

Zdroj: Depositphotos

Má váš sexuálny život ešte ten správny sexuálny náboj?

Dokonca aj v tom najlepšom vzťahu sa po niekoľkých rokoch môže stať sex trošku nudným či bez tej pomyselnej iskry.

S trochou fantázie dokážete oživiť iskru a mať stále pravidelný sex a kvalitnejší pohlavný život!

  • Buďte dobrodružní - možno ste nikdy nemali sex na podlahe obývačky alebo na odľahlom mieste - teraz je možno čas to vyskúšať. Alebo skúste preskúmať erotické knihy a filmy.
  • Buďte zmyselní - vytvorte si prostredie na milovanie, ktoré osloví všetkých päť zmyslov. Sústreďte sa na pocit hodvábu na pokožke, rytmus jazzovej melódie, voňavú vôňu kvetov okolo miestnosti, jemné sústredenie svetla sviečok a chuť zrelého, šťavnatého ovocia. Použite toto zvýšené zmyslové vedomie pri milovaní so svojím partnerom.
  • Buďte hraví - nechajte svojmu partnerovi vo vrecku milostné poznámky, aby ich neskôr našiel. Doprajte si spoločne bublinkový kúpeľ – ten teplý útulný pocit, ktorý máte, keď vyjdete z vane, môže byť skvelým vodítkom k sexu.
  • Smejte sa a buďte kreatívni - rozšírte svoj sexuálny repertoár a obmieňajte svoje scenáre. Ak ste napríklad zvyknutí milovať sa v sobotu večer, vyberte si radšej nedeľu ráno. Experimentujte s novými pozíciami a aktivitami. Vyskúšajte sexuálne hračky a sexi spodnú bielizeň, ak ste to ešte nikdy predtým neurobili.
  • Buďte romantickí - čítajte si navzájom poéziu pod stromom na svahu. Prekvapte sa navzájom kvetmi, keď to nie je špeciálna príležitosť. Naplánujte si deň, kedy všetko, čo robíte, je ležať v posteli, rozprávať sa a byť intímny. Najdôležitejším nástrojom, ktorý máte k dispozícii, je váš postoj k sexualite.

Vyzbrojení dobrými informáciami a pozitívnym pohľadom by ste mali byť schopní udržať si zdravý sexuálny život po mnoho nasledujúcich rokov.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE